Emlékszel amikor Tarantino szerint a Disney szabotálta a filmjét?

Emlékszel amikor Tarantino szerint a Disney szabotálta a filmjét?

Egy podcastben anno kikelt magából Tarantino, és felvázolta, hogy mi is volt a helyzet az Aljas nyolcas és a Star Wars filmekkel kapcsolatban.

Nem hétköznapi karrierje van Quentin Tarantinónak – aki egyébként már a legutolsó filmjén dolgozik –, és nem is ő lenne, ha egyes filmjei kapcsán ne derülnének ki rendkívüli történetek. Talán kevesen emlékeznek, de az Aljas nyolcast jegyző Tarantino bizony a film bemutatója környékén elég rendesen kiakadt a Disney-re, miután a stúdió lefoglalta a Los Angeles-i ArcLight mozit, ahol Tarantino reményei szerint 70mm-es formátumban vetíthette volna le a filmjét. A rendezőóriás egyenesen azzal vádolta meg a Walt Disney vállalat vezetőit, hogy állítólag zsaroláshoz is folyamodtak, amikor nem voltak hajlandóak átadni egy Los Angeles-i mozit neki az Aljas nyolcas vetítéseihez.

A hollywoodi Cinerama Dome 2015-ben a Star Wars: Az ébredő Erő miatt volt lefoglalva az egész ünnepi szezonban, de Tarantino szerint neki és a forgalmazó The Weinstein Company-nak szóbeli megállapodása volt a filmszínházzal, hogy övéké lehet a mozi a karácsonykor debütáló filmjéhez. A The Howard Stern Show-ban megjelenve Tarantino akkor azt mondta, hogy a Disney „mindent megtesz azért, hogy kibasszon velem”.

A Disney aztán elég sok helyen bemutatta a Star Wars: Az ébredő Erő című filmet, köztük Los Angelesben, ahol több nagy hollywoodi helyszínt is lefoglaltak, köztük a TCL Chinese Theatre-t és a Disney tulajdonában lévő El Capitan Theatre-t. Ráadásul állítólag a stúdió már hónapokkal ezelőtt kibérelte a Cinerama Dome-ot is.

A két film az írott anyagok terén is nagy küzdelmet vívott egymással. A Star Wars: Az ébredő Erő kritikai embargóját december 16-án, GMT 8 órakor kellett volna feloldani, mindeközben 12 órával korábban hirtelen feloldották azon a napon Az aljas nyolcas embargóját, amely eredetileg december 21-ére volt kitűzve.

Kövess Minket!