Casting közben álltak le a The Last of Us második évadának munkálatai

Casting közben álltak le a The Last of Us második évadának munkálatai

És egyelőre nem tudni mikor folytatódhatnak az előkészületek.

Az HBO sikersorozatának nem csak berendelték a második évadát, de a munkálatokkal is jól haladtak. Olyannyira jól állt a projekt, hogy már casting előkészületei is folyamatban voltak, amikor is ezt a munkafolyamatot fel kellett függesztenie a stábnak. A casting egyébként több forrás egybehangzó állítása szerint a jelentkezőknek a The Last of Us Part II című videojátékból vett oldalakat kellett volna felolvasniuk, mivel a második szezonhoz egyelőre nincs forgatókönyv. A remények szerint az új évad forgatása 2024. elején elkezdődhet majd Vancouverben.

A forgatókönyvek hiánya egyáltalán nem meglepő, mivel a sorozat társalkotóját és showrunnerét, Craig Mazint az elmúlt napokban az Amerikai Írószövetség (WGA) tagjaival látták együtt, hiszen az Egyesül Államokban javában zajlik a forgatókönyvírók sztrájkja. A WGA sztrájkirányelveinek megfelelően Mazin jelenleg semmilyen írói vagy produceri munkát nem végezhet (beleértve a szereposztásban való részvételt is) a 2. évaddal kapcsolatban. Hasonló helyzetben van Neil Druckmann is, aki szintén a sorozat társalkotója, valamint a játékok írója és kreatív igazgatója, hiszen jelenleg semmilyen minőségben nem dolgozik a sorozat új szezonján.

Mazin feladata márpedig fontos, mivel ő írta a The Last of Us kilenc epizódos első évadának nagy részét, míg a sorozat premierjét és fináléját Druckmann-nal közösen alkották meg. Druckmann egyébként egyedül írta meg a hetedik epizódot, a Left Behind-ot. A sorozat januárban debütált az HBO-n, de már a premiert követően nagyszerű kritikákat és erős nézettséget produkált. Az évadfinálé 8,2 millió nézőt vonzott, amivel megdöntötte a sorozat a saját nézettségi rekordját is.

Alig két epizód levetítése után berendelték a második évadot hozzá, és a tervek szerint Pedro Pascal, valamint Bella Ramsey is visszatérnek Joel és Ellie szerepében a folytatásra.

Kövess Minket!