Einstein is feltűnik az Oppenheimer új, szinkronos előzetesében

Einstein is feltűnik az Oppenheimer új, szinkronos előzetesében

A világ sorsáról döntöttek a bomba megalkotása során, és ezt most Nolannek köszönhetően átélhetjük mi is.

Az elmúlt évtizedekben ránk zúdított szuperhősfilmek kapcsán talán csak egyetlen dolog nem rajzolódott ki igazán ezekből a történetekből, mégpedig az, hogy mekkora súlya lehet egyetlen ember döntéseinek és ez akár a világ sorsát is alaposan befolyásolhatja. A valódi tét tehát tényleg hiányzott ezekből az alkotásokból, talán ezért is lesz egy hihetetlen utazás Christopher Nolan új filmje – melynek során ismét együtt dolgozhatott a nyolcszoros Oscar-jelölt színésszel, íróval és rendezővel, Kenneth Branagh-gel. Az általa írt és rendezett Oppenheimer egy IMAX-re forgatott nagyszabású thriller. Elrepíti a nézőt abba az izgalmas paradoxonba, amit az a rejtélyes férfi élt át, aki megkockáztatta, hogy elpusztítja a világot, azért, hogy megmentse azt.

A főszereplők között találjuk Cillian Murphyt, ő játssza J. Robert Oppenheimert, feleségét, a biológus és botanikus Katherine “Kitty” Oppenheimert pedig Emily Blunt személyesíti meg. Az Oscar-díjas Matt Damon alakítja Leslie Groves Jr. tábornokot, a Manhattan-terv igazgatóját, míg Robert Downey Jr. Lewis Straussként, az Amerikai Atomenergia Bizottság alapító biztosaként tűnik fel a színen. Az Oscar-jelölésig jutó Florence Pugh játssza Jean Tatlock pszichiátert, Benny Safdie Teller Ede elméleti fizikust, őket egészíti ki Michael Angarano, mint Robert Serbert, valamint Josh Hartnett, mint az úttörő amerikai atomtudós, Ernest Lawrence, de az Oscar-díjas Rami Malek is benne lesz a produkcióban. Nem árulunk zsákba macskát, de még Einsteint is megpillanthatjuk az új, magyar nyelvű előzetesben.

A film Kai Bird és a néhai Martin J. Sherwin Pulitzer-díjas könyve, az Amerikai Prométheus: J. Robert Oppenheimer diadala és tragédiája alapján készült. A producerek közt találjuk Emma Thomas, Charles Roven és Christopher Nolan trióját.

Nolan és minden egyes új filmje óriási figyelmet kap, ami nem véletlen, hiszen már eddig is olyan elképesztő műveket köszönhetünk neki, mint a Tenet, a Dunkirk, a Csillagok között, az Eredet vagy a Sötét Lovag-trilógia. Ezek együttesen több, mint ötmilliárd dollár bevételt hoztak világszerte, emellett 11 Oscar-díjat és 36 jelölést gyűjtöttek be, köztük két a legjobb filmnek járó jelöléssel.

Most egy új, szinkronos előzetessel hangolódhatunk rá a filmre, és rögtön szembetűnik, hogy Cillian Murphytől nem találhattak volna jobb színészt a főszerepre:

Az Oppenheimer július 20-ától nézhető a mozikban.

Kövess Minket!