LoL: Kicsit megszaladtak a számai az aprócska hősnek a legutóbbi buffok után

LoL: Kicsit megszaladtak a számai az aprócska hősnek a legutóbbi buffok után

Mindössze egyetlen képességéhez nyúlt csak a Riot, de már ez is elég volt neki.

Jövő hét szerdán, azaz május 17-én élesedik az idei év legnagyobb League of Legends frissítése. A 13.10-es patchről egyre több információ szivárgott már ki az internetre, így már egy egész jó képet lehet kapni arról, hogy pontosan milyen irányba terelné a metát a játékegyensúlyért felelős csapat. Átalakulnak az orgyilkosok kedvelt tárgyai, hozzányúlnak az ADC-itemekhez, miközben két módosítást kénytelenek voltak eltolni egy későbbi időpontra. Egyelőre megtippelhetetlen, hogy a dzsungeles választások mennyire alakulnak majd át néhány nap múlva, de az biztos, hogy jelenleg egy hős uralja ezt a szerepkört a rangsorolt mérkőzéseken.

Amumu, a numero uno

A szomorú múmia a Despair (W) képességére kapott egy kisebb erősítést a jelenleg is aktív módosításcsomag részeként. Megnövelték a HP alapú százalékos sebzést, valamint az alapsebzést 20-ra változtatták. Ennek köszönhetően jóval gyorsabban lehet vele takarítani a dzsungelt, valamint a korai harcokban jelentősen több sebzést okoz a yordle. Ennek köszönhetően a Platina rang feletti szinteken messze a legjobb dzsungeles hősnek számít jelenleg, így rangsorolt mérkőzéseken nem érdemes gondolkodni más champben, ha kell egy tankosabb, rengeteg cc-vel rendelkező társ a többiek mellé.

Összességében közel 4%-kal növekedett a győzelmi aránya Mumunak (54,5% körül van jelenleg), ő lett a 13.9 legnagyobb nyertese. Kifejezetten jó számokat produkál Trundle is a frissen buffolt karakterek közül (53% körül nyernek vele), de népszerűségben messze elmarad a troll a többi nagyobb winrate-tel rendelkező bajnoktól.

Kövess Minket!