Nem találsz menőbb szuperhőst a spanyol Supermannél

Nem találsz menőbb szuperhőst a spanyol Supermannél

1979-ben debütált a spanyolok acélembere, Supersonic Man.

Manapság mindenki azt találgatja, hogy ki lehet majd az a szerencsés színész, aki a következő Superman filmben eljátszhatja Clark Kentet, az univerzum egyik legerősebb teremtményét. Henry Cavill után senkinek nem lesz könnyű dolga, viszont még Cavill is maximális tisztelettel gondol vissza Christopher Reeve-re, aki az 1978-as mozifilmben öltötte magára a piros-kék jelmezt, majd mentette meg a világot több ízben is. De talán még ő sem volt olyan menő, mint az amerikai produkcióra válaszul érkezett spanyol alkotás címszereplője, Supersonic Man. A szabadfordításban csak Szuperszonikus ember, egy spanyol szuperhősfilm Juan Piquer Simón rendezésében, melynek José Luis Ayestarán volt a főszereplője.

A történet szerint Kronost, egy humanoid földönkívülit (José Luis Ayestarán) azért küldtek a Föld nevű bolygóra, hogy segítsen megvédeni az emberiséget a nagy méretű fenyegetésekkel szemben. Természetesen New Yorkban talál magának otthont, majd nem sokkal ezután szuperhőssé válik, pontosabban ő lesz Szuperszonikus Ember. Szembeszáll az aljas Dr. Gulikkal (Cameron Mitchell), aki, mint előtte még senki, világuralomra akar törni.

A Szuperszonikus Embert a Filmayer S.A. először Spanyolországban küldte a mozikba 1979. augusztus 6-án. 751 696 jegyet adtak el rá a bemutatója alkalmával. A filmet aztán a RiffTrax kiparodizálta 2013-ban, bár a felvételek láttán nehéz dolguk volt, hiszen az alapmű is erősen paródia jellegű, pedig komolyan gondolták az alkotók.

Kövess Minket!