Siralmasan nagyot bukott a Shazam! Az istenek haragja

Siralmasan nagyot bukott a Shazam! Az istenek haragja

Véget értek a film mozis vetítései, és elkeserítő számokat produkált a második rész.

Nem igazán találja a helyét DCEU a filmes világban, azt viszont nem lehet mondani, hogy ne próbálkoznának meg mindenféle ötlettel a Warnernél. Ezek azonban rendre rosszul sülnek el, bár James Gunn és Peter Safran kinevezésével talán egy új korszak köszönt be és méltó filmeket kapunk majd a következő években. Az eddig elkészített alkotások viszont nem sok vizet zavartak, a Shazam második része is oltári nagyot bukott, hiába hozta parádés formáját Zachari Levi.

A DCEU-filmek közül a harmadik legrosszabb nyitányát sikerült összehoznia a Shazam! Az istenek haragjának, miután már az első hétvégén is csak 30,1 millió dollárt kalapozott össze a hazai jegypénztáraknál. A március 17-i premierját követően eltelt majdnem két hónap után sem sokkal jobb a helyzet, hiszen egyrészt véget értek a mozis vetítések, másrészt ennyi idő alatt csupán egy százassal sikerült többet kaszálni a második résszel. Ez azt jelenti, hogy összesen (beleértve a világ minden pontját, ahol játszották) 133 millió dollárt termelt a Shazam! Az istenek haragja. Ez pedig annak fényében, hogy a film körülbelül 110-125 millió dollárból készült el, nem számítva a marketing költségeket, akkor irdatlan nagy buktának számít.

A kritikák alapján egyébként még nem is lenne ennyire siralmas a helyzet, hiszen imdb-n 66 ezer szavazat után 6,1 ponton áll a film, Rotten Tomatoeson ugyan a kritikusok szerint megrohadt (49%), de a rajongók nagyon szerették (86%), miközben Metacritic-en előbbiek tábora 47, utóbbiak pedig 5.3-as átlagot hoztak össze.

Kövess Minket!