Ennyit keresett a brazil legenda karrierje csúcsán

Ennyit keresett a brazil legenda karrierje csúcsán

Az SK és az MIBR egykori sztárja elárulta, hogy melyik csapatánál mennyit keresett.

Talán a fizetések mutatják meg a legjobban, hogy mennyivel vonzóbb és élhetőbb lett az e-sportolói karrier az elmúlt évtizedben. Igaz, manapság már nem csak a fizetésből áll CS:GO-ban a játékosok keresete, de azért még mindig nagy részt tesz ki ez az extrák mellett. Milyen extrák, kérded? Állítólag a játékosok fejenként 100-150 ezer dollárt is szerezhetnek például Major matricákból versenyenként, illetve ott vannak még a több százezres nyeremények is, amelyeket egy évben kiosztanak a tornákon.

Ha visszaugrunk a játék első éveibe, amikor még tényleg csak a legeslegjobbak tudtak megélni az e-sportolásból, rögtön könnyebb lesz értékelni, milyen jó ma a csúcson játszani. Ehhez pedig remek szemléltetést ad az, hogy fer nemrég a streamjén elárulta, mikor mennyit keresett a karrierje során.

A brazil legenda azzal kezdte, hogy egészen 1.6-ig visszament. Állítása szerint akkoriban havi 40 dollárnak megfelelő brazil realt keresett. 2015-ben, immáron CS:GO-ban a Keyd Stars játékosaként már havonta ezer dollárt tehetett zsebre. Illetve tehetett volna zsebre, mert ebből a pénzből a közösbe is be kellett adnia, hogy a csapat az USA-ban tudjon élni és játszani.

2017-2018 környékén, amikor a karrierje csúcsán volt, már 42 ezer dollárra rúgott a fizetése. Viszont az nem derült ki, hogy még az SK-ban vagy már az MIBR-ban kapott ennyit. Amikor megkérdezték tőle, hogy manapság mennyit kereshet egy tier 1 CS:GO játékos, azt mondta, hogy kb. 30 ezer dollárt, tehát ebből is látszik, hogy mennyire kimagasló volt fer fizetése, amikor ők voltak a világ legjobbjai.

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!