James Gunn szerint ez az 5 legjobb filmes képregényadaptáció

James Gunn szerint ez az 5 legjobb filmes képregényadaptáció

Csak egy közelmúltbeli film kapott helyet a listáján egy animációs alkotás mellett, a többit valószínűleg sokkal kevesebben ismerik vagy látták.

James Gunn jelenleg az egyik legnépszerűbb, legtöbbet foglalkoztatottabb és egyesek szerint legjobb rendező és forgatókönyvíró. Az pedig vitathatatlan, hogy az utóbbi években szakmája csúcsán van, és ezt elég csak azzal alátámasztani, hogy neki köszönhetjük az MCU-ból A galaxis őrzői trilógiát, illetve őt tették meg nem sokkal ezelőtt a DCU első számú emberének is.

A galaxis őrzői Vol. 3 például sokak szerint az év egyik sikerfilmje és reményt adhat az MCU ötödik fázisának remek folytatására is. Ettől függetlenül a legtöbben már azt várják tőle, hogy ő lesz az, aki ráncba szedheti a DCU-t, melyben az egyik legfontosabb projektje az új Superman film lesz majd, amelynek a forgatókönyvét már meg is írta, illetve a castingba is belevágtak, így jó néhány név felmerült már a lehetséges főszereplőket illetően.

A nagy nyomás ellenére úgy tűnik, Gunn nagy nyugodtsággal vág neki a munkának, de talán erre meg is van az oka, hiszen ez a műfaj fekszik neki, hiszen nagy ismerője a képregények világának és nagy rajongója a szuperhősöknek is. Úgy tűnik, hogy az ilyen típusú történeteket szereti a legjobban, miközben ő maga sem tudja, hogy pontosan hány ilyen sztorit sikerült már megfilmesítenie – körülbelül 6 vagy 7 ilyen filmről van szó. A GQ-nak adott interjújában természetesen erről is faggatták Gunnt, aki elárulta, hogy szerinte melyik a valaha elkészített legjobb öt képregényadaptáció. Az biztos, hogy számára az az egyik legfontosabb része ezeknek az alkotásoknak, hogy milyen kosztümöket készítenek el a szereplők számára, amivel „hihetővé” tehetik az adott karaktereket.

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez:


5. Deadpool (2016)

Galéria

Kövess Minket!