Ingyen osztogat 4K-s tévéket egy cég, de van egy feltételük

Ingyen osztogat 4K-s tévéket egy cég, de van egy feltételük

Nem biztos, hogy mindenkinek tetszik ez az ötlet, így kérdés ki él majd ezzel az „akcióval”.

Egy startup cég különös módon igyekszik belopni magát a leendőbeli fogyasztói szívébe. A Telly ugyanis ingyenes 55 colos 4K tévéket osztogat az Egyesült Államokban, azonban van egy feltételük. A koncepció lényege, hogy egy másodlagos képernyő egy részén folyamatosan reklámokat jelenítenek meg. Amíg ezt hajlandó valaki elfogadni és megosztani a vállalattal az adatokat, addig egy petákot nem kell fizetnie a készülékért.

A Telly arról is beszámolt, hogy a kisebb kijelzőn hírek, sporteredmények és egyéb hasznos információk is megjelennek, tehát nem csak non-stop reklámokat zúdítanak az érdeklődőkre, és fontos, hogy ezek nem szakítanak meg semmiféle műsort sem. A készülék saját kamerával, mikrofonnal, szenzorokkal és hangasszisztenssel rendelkezik, ami lehetővé teszi a videóhívásokat és a mozgásérzékelős fitneszalkalmazásokat is. Továbbá nem ragaszkodik a vállalat a saját platformjához, hiszen három HDMI-portja is van a terméknek, amelyhez más médiaeszközöket lehet csatlakoztatni ezáltal.

A készlet sem korlátlan, ez az akció ugyanis csak az első 500 000 tévére vonatkozik, amelyeket várhatóan nyáron szállítanak ki. A Telly egyelőre még nem ismertette a tévék teljes specifikációját, de a becslések szerint 1000 dollár körül mozog az értékük.

A stratégia nem meglepő a Telly vezetését tekintve. A cég első számú embere, Ilya Pozin társalapítója volt a Pluto TV-nek is, a Paramount ingyenesen nézhető szolgáltatásának. Úgy látja, hogy az ingyenes tévézés és ez a fajta reklámozási rendszer egyensúlyt teremt a két oldal között – Pozin szerint a nézők ugyanúgy profitálnak belőle, mint a vállalatok.

Ettől függetlenül azért az egy jó kérdés, hogy a hirdetésekkel megtámogatott modell vajon elnyeri-e az esetlegesen a magánéletükre érzékenyebb nézők tetszését, tehát olyanokét, akik inkább nem osztanának meg információkat. Emellett a TV-ből csak egyetlen méret és konfiguráció létezik, így máshol kell keresgélni, ha nagyobb vagy jobb minőségű képernyőt szeretne valaki. Így ez inkább azoknak a nézőknek szól, akik nem fizetnének egy tévéért, és nem probléma nekik az adatmegosztás, de mégis szeretnének otthonra egy jobb minőségű készüléket.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN