John Carmack, a Doom társalkotója is fellép az anti-woke sci-fi rendezvényen

John Carmack, a Doom társalkotója is fellép az anti-woke sci-fi rendezvényen

Carmack egy tweetben jelezte, hogy idén is részt vesz a kétes megítélésű eseményen.

John Carmack – az Id Software társalapítója és az Oculus VR egykori igazgatója – idén is részt kíván venni a BasedCon néven futó sci-fi konferencián, melynek egyik fő célja, hogy összefogja azokat az embereket, akik  „belefáradtak a woke propagandába".

Tavaly csak normál résztvevőként/a szerzők rajongójaként akartam megjelenni, de Rob rábírt egy előadásra és néhány panelre, amiket én élveztem.– írta.

Alapjáraton egy hasonló konferencián való részvétel nem vált ki semmiféle visszhangot, azonban a BasedCon weboldalán – annak ellenére, hogy állításuk szerint nem szeretnének semmiféle ideológiát a résztvevőkre erőltetni – találhatunk egy, a szervezők által aláírt listát, melyben a meggyőződéseiket szedték csokorba. Itt olvashatjuk, hogy a férfiak nem tudnak szülni, a magzat ember, a fehér emberek megkülönböztetése rasszizmus és még sorolhatnám. Arra is találni utalást, hogy a másként gondolkodó személyeket nem látják szívesen a rendezvényen. Ugyanakkor kifogásolják, hogy a sci-fi eseményeket mára szerintük egy belterjes csoport uralja, így teljesen elvesztette szórakoztató jellegét – valószínűleg ennek kívánják megteremteni az ellenpólusát.

Köztudott, hogy Carmack egy közvetlen és laza alak, de azzal, hogy az egyik főfellépője lesz a konferenciának, sok rajongójánál átlépett egy bizonyos határt. Számos hozzászólás érkezett, melyben csalódottságukat fejezték ki a követői, és arra kérik programozót, hogy gondolja át döntését.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN