Három nap alatt rekordot döntött a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Három nap alatt rekordot döntött a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Még sikeresebb lehet, mint elődje a Breath of the Wild, ami egészen elképesztő.

A Nintendo bejelentette, hogy a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom három nap alatt 10 millió példányban kelt el. Ezzel a mérföldkővel a Tears of the Kingdom a Zelda-sorozat történetének leggyorsabban fogyó játéka lett.

A hír azok után nem meglepő, hogy előzménye és elődje, a Breath of the Wild is minden idők egyik legjobb játékaként van számon tartva, és már az első pontszámok után látszott, hogy a Tears of the Kingdom is felnőtt ehhez a feladathoz. Elképesztő mennyiségben fogy a játék, ez volt az idei év eddigi legnagyobb dobozos megjelenése az Egyesült Királyságban. A Hogwarts Legacy, amely eddig az idei év legnagyobb dobása volt, az első két hétben 12 millió példányban kelt el – ezt a számot a Tears of the Kingdom valószínűleg meg fogja verni már a következő napokban.

Ami ezt még elképesztőbbé teszi, az az, hogy a hype a Hogwarts Legacy körül is óriási volt, a játékosok szerették is azt a programot és rengeteg rekordot megdöntött. Ráadásul több platformra is megjelent, míg a The Legend of Zelda kizárólag Nintendo Switchen elérhető. Már most minden idők egyik legjobb játékának tartják a kritikusok és a játékosok egyaránt, ami könnyen lehet, hogy a legtöbb pénzt termeli majd a franchise történetében. Nem csak a jelen, a jövő is fényes lehet a széria számára és a sorozat producere, Eiji Aonuma felvetette, hogy maga Zelda is megkaphatja saját kalandját egy jövőbeli játékban. „A projekt középpontjában a játékmenet áll. Ha úgy véljük, hogy ebbe a leginkább Zelda illene bele, akkor lehetséges, hogy ebbe az irányba mozdulnánk el. Mivel azonban ez még ne állt össze teljesen, egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy mi lesz a Zelda következő lépése.”

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN