Ez az AR laptop végtelen mennyiségű kijelzőt biztosít, miközben egy sincs neki

Ez az AR laptop végtelen mennyiségű kijelzőt biztosít, miközben egy sincs neki

Minden laptop felhasználót érintő problémára nyújt megoldást ez az új technológia.

Tömegek dolgoznak a laptokjuk segítségével, melynek a legnagyobb hátránya az, hogy csupán egy képernyőt képesek használni, ezzel lekorlátozódnak azokhoz képest, akik a PC-jüknek hála több monitort is figyelhetnek egyszerre. Mivel az otthonról munkát végzők száma rohamosan megnőtt az elmúlt években, a megoldáson is egyre többen kezdtek el dolgozni. A cél az, hogy a felhasználóknak ne kelljen folyamatosan váltogatniuk az alkalmazások között, hanem minél több információ legyen egyszerre elérhető a számukra.

Így született meg a Spacetop – AR laptop –, ami összességében egy billentyűzetből, és egy hozzátartozó szemüvegből áll. Segítségével annyi képernyőt használhatunk egyszerre, amennyit csak szeretnénk. Ez elsőre kissé hihetetlennek hangzik, de az alábbi videó jól bemutatja a működését.

Az eszköz súlya az 1,5 kilogrammot sem éri el, a billentyűzet pedig jó csatlakoztathatósággal rendelkezik – beleértve a 10 Gbps-os USB Type-C-t –, és támogatja a 65 W-os gyorstöltést is, valamint a DisplayPort 1.4-et a külső képernyő csatlakoztatásához. Található rajta egy 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozó, de rendelkezik Bluetooth, 5G és Wi-fi 6 csatlakozási lehetőségekkel.

A szemüveg – melynek segítségével láthatjuk a képernyőket – szemenként 1080p felbontást, és végtelen kijelzőt garantál. Habár a kinézete nem túl elegáns, állítólag kényelmes, könnyen állítható, és színtiszta képet nyújt. Fontos, hogy dioptriás lencsével is megvásárolható, így a szemüvegesek számára is jó választás lehet.

A Spacetop egy egyedi operációs rendszert használ, melyen minden webalkalmazás jól fut – YouTube, Google, e-mailek, és minden egyéb –, így főként a hétköznapi munkák elvégzésére nyújt jó alternatívát. Jelenleg egy programon keresztül szerezhető be 2000 dollárért, mely során várják a felhasználók visszajelzését a termékkel kapcsolatban, hogy még inkább a kedvünkre formálják. Az AR laptopot egyébként a Sightful fejleszti az NReal és a Wistron AR szemüveggyártó cégekkel karöltve – a Dell és a HP laptopokon is munkálkodik.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN

Mit gondolsz a Spacetopról?

  • 67 %
  • 33 %
  • 0 %