Hirdetés

Ez az AR laptop végtelen mennyiségű kijelzőt biztosít, miközben egy sincs neki

Minden laptop felhasználót érintő problémára nyújt megoldást ez az új technológia.

Hirdetés

Tömegek dolgoznak a laptokjuk segítségével, melynek a legnagyobb hátránya az, hogy csupán egy képernyőt képesek használni, ezzel lekorlátozódnak azokhoz képest, akik a PC-jüknek hála több monitort is figyelhetnek egyszerre. Mivel az otthonról munkát végzők száma rohamosan megnőtt az elmúlt években, a megoldáson is egyre többen kezdtek el dolgozni. A cél az, hogy a felhasználóknak ne kelljen folyamatosan váltogatniuk az alkalmazások között, hanem minél több információ legyen egyszerre elérhető a számukra.

Így született meg a Spacetop – AR laptop –, ami összességében egy billentyűzetből, és egy hozzátartozó szemüvegből áll. Segítségével annyi képernyőt használhatunk egyszerre, amennyit csak szeretnénk. Ez elsőre kissé hihetetlennek hangzik, de az alábbi videó jól bemutatja a működését.

Az eszköz súlya az 1,5 kilogrammot sem éri el, a billentyűzet pedig jó csatlakoztathatósággal rendelkezik – beleértve a 10 Gbps-os USB Type-C-t –, és támogatja a 65 W-os gyorstöltést is, valamint a DisplayPort 1.4-et a külső képernyő csatlakoztatásához. Található rajta egy 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozó, de rendelkezik Bluetooth, 5G és Wi-fi 6 csatlakozási lehetőségekkel.

A szemüveg – melynek segítségével láthatjuk a képernyőket – szemenként 1080p felbontást, és végtelen kijelzőt garantál. Habár a kinézete nem túl elegáns, állítólag kényelmes, könnyen állítható, és színtiszta képet nyújt. Fontos, hogy dioptriás lencsével is megvásárolható, így a szemüvegesek számára is jó választás lehet.

A Spacetop egy egyedi operációs rendszert használ, melyen minden webalkalmazás jól fut – YouTube, Google, e-mailek, és minden egyéb –, így főként a hétköznapi munkák elvégzésére nyújt jó alternatívát. Jelenleg egy programon keresztül szerezhető be 2000 dollárért, mely során várják a felhasználók visszajelzését a termékkel kapcsolatban, hogy még inkább a kedvünkre formálják. Az AR laptopot egyébként a Sightful fejleszti az NReal és a Wistron AR szemüveggyártó cégekkel karöltve – a Dell és a HP laptopokon is munkálkodik.

Kövess Minket!Gamer szótár

LAN

Hirdetés

Mit gondolsz a Spacetopról?

  • 67 %
  • 33 %
  • 0 %

Esport1 Youtube: Iratkozz fel!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés