Soha nem érdekelt még ennyi embert MSI-párharc

Soha nem érdekelt még ennyi embert MSI-párharc

A tavalyi csúcsot szárnyalta túl a tegnapi párharc.

Egy izgalmas párharcot vívott egymással tegnap az MSI-on a kínai első kiemelt JD Gaming és a dél-koreai második helyezett T1, ahol végül előbbi tudott 3-2-re diadalmaskodni, ezzel bejutott a vasárnapi döntőbe. A T1 várja ellenfelét a holnapi alsó ági döntőbe, amely a Gen.G-Bilibili Gaming-párharcból kerül ki. Reméljük ma is szoros és izgalmas meccseket látunk, hogy a laposabb kezdés után jó összecsapásokkal záruljon a torna.

Annak ellenére, hogy a legtöbb párosítás egyoldalú volt, a nézők nem tágítanak szerencsére az MSI mellől, olyannyira nem, hogy a tegnapi 5 mérkőzés minden idők legnézettebb sorozata lett a maga 2,3 millió nézőjével. Az eddigi csúcsot a tavalyi T1-Royal Never Give Up finálé tartotta 2,2 millióval. Mivel a tét egyre nő, még az is bőven benne van a pakliban, hogy a T1 holnap meccse még feljebb tornázza a számokat, ha pedig Fakerék bejutnak a döntőbe, akkor valószínű, hogy új rekordot látunk majd. 

A 2,3 millió nézőben természetesen ezúttal sincsenek benne a kínai rajongók, mert a távol-keleti országból nagyon megbízhatatlan adatok érkeznek, ezért őket nem szokták beleszámolni. A párharc egyébként több okból is különösen érdekes lehetett a nézők számára: a világ két legjobbnak tartott csapata találkozott (persze az LCK-döntő után lehet vitatkozni, hogy abba a Gen.G beletartozik-e, napokon belül eldől ez a kérdés), másrészt ez volt az első alkalom, hogy az LPL és az LCK találkozott az MSI-on 2023-ban. Az viszont vitathatatlan, hogy ehhez kellett a T1 részvétele, mert Fakerék minden eseményen a legtöbb nézőt vonzzák be. Idén is a top 3 lenézettebb meccsen ott voltak az MSI-on, tavaly, pedig a top 5 mindegyikén szerepeltek.

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.