Van egy Alien vs Predator animesorozata a Disneynek, de akad egy kis bökkenő vele

Van egy Alien vs Predator animesorozata a Disneynek, de akad egy kis bökkenő vele

Hiába készült el a 10 részes sorozat, egyelőre nem úgy tűnik, mintha meg is szeretné jelentetni a stúdió.

A Perfect Organism Podcast múlt havi epizódjában Joshua Izzo, a 20th Century Fox korábbi licenszigazgatója – mielőtt a Disney felvásárolta volna a céget –, és az Alien Day alapítója, megosztott néhány részletet az animéről.

„Ott van, most a Disney-nél az a 10 részes Alien vs. Predator anime sorozat, amit én felügyeltem. Teljes mértékben elkészült. Eric Calderon és Dave Baker, két hihetetlenül tehetséges srác készítette és írta a történetet.”

Mielőtt az anime stílus mellett tették volna le a voksukat, Izzo elárulta, hogy előállt az Alien vs. Predator animációs sorozat ötletével az akkori Home Entertainment vezetőjének, Dave Bixlernek, aki támogatta a projektet. Ezután bemutatta a koncepciót Jeffrey Godsicknek is – aki a fogyasztói termékekért felelős vezető volt.

„Azt mondtam: Hé, figyelj, szeretném bedobni ezt az ötletet egy direkt DVD-re készülő Alien és/vagy Alien/Predator és/vagy Predator animációs filmmel kapcsolatban, amit nálunk a fogyasztói termékekkel foglalkozó részleg, el tudna adni. Legyünk a saját sorsunk urai, ahelyett, hogy a moziba kerülésre várnánk a nagy filmmel.” – magyarázta Izzo, mivel akkoriban az Alien Covenant még a fejlesztés korai szakaszában volt A Predator pedig még nem volt bejelentve.

Miután Godsick jóváhagyta a projektet, Izzo bemutatta azt a Home Entertainmentnek. Azzal érvelt, hogy mivel náluk volt az Alien, a Predator és az Alien vs. Predator közel 30 évnyi képregényes tartalmának tulajdonjoga, ezért mindenféle jogi nehézség nélkül el tudná könnyedén készíteni a 20th Century Fox közreműködésével az Alien vs. Predator animációs sorozatot.

A 10 részes animesorozat végül zöld utat kapott és csak elkészült és elvileg az Alien vs. Predator és az Alien 4 filmek eseményei után játszódik. Az epizódokat három DVD-re osztották volna fel, a japán televízióban pedig részenként adták volna le. Elvileg a széria a 2D-s animáció és a CGI keverékéből áll, ami azt jelenti, hogy valószínűleg inkább ezt a stílust követi, mintsem a hagyományos 2D-t. Azt viszont nem tudni, hogy a Disney mikor fogja kiadni az animét, ha egyáltalán úgy dönt, hogy kiadja.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN