A Netflixes Kleopátra lett minden idők egyik, ha nem a legrosszabb sorozata

A Netflixes Kleopátra lett minden idők egyik, ha nem a legrosszabb sorozata

A kritikusok és a nézők is elképesztő módon lehúzták a szériát.

Lehet, hogy nem mindenki hallott a Netflix dokumentumfilmje körüli drámáról, de a Kleopátra, Egyiptom királynője bemutatója komoly felháborodást keltett Egyiptomban, de a világ más tájain is nemtetszésüket fejezték ki egyesek. A széria főszerepére kiválasztott Adele Jamesnek a bőrszíne ugyanis lángba borította az afrikai országot, miután elmondásuk szerint Egyiptom leghíresebb uralkodónője nem fekete volt. A leírás szerint a show dramatizált jelenetekkel és szakértői interjúkkal fűszerezett dokumentumsorozat a trónja, családja és öröksége védelméért küzdő Kleopátráról, Egyiptom utolsó fáraójáról.

A sorozatot rég látott gyűlölethullám érte el emiatt, és ennek hatására a Netflix történetében a legalacsonyabb pontszámmal rendelkezik, de nem csak a nézők pontozták ennyire le, hanem a kritikusok is erős kritikával illették a produkciót. Nem csak egy weboldalon lehet megfigyelni ezt a jelenséget, imdb-n 62 ezer szavazat után 1.0-ás ratingen áll a miniszéria, a Rotten Tomatoes esetében a filmkritikusok 10%-ot adtak rá, a nézők szerint pedig átlagosan 2%-ot ér ez a sorozat.

Ilyen borzasztóan gyenge értékeléseket pedig nem sűrűn lehet látni, még a Netflix korábban törölt Resident Evil adaptációja is 22%-ot kapott a rajongóktól, ami ugyan az egyik legalacsonyabb az utóbbi évtizedben, mégis jócskán meghaladja a 2%-ot.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN