1.21-es frissítés: Megérkezett a 2. nyílt teszt!

1.21-es frissítés: Megérkezett a 2. nyílt teszt!

Csatlakozz a teszthez, és próbáld ki a három frissített játékmódot, az új funkciókat és a módosított játékmechanikákat. 

Az 1.21-es frissítés második nyílt tesztje már elérhető. Csatlakozz a teszthez, és próbáld ki a három frissített játékmódot, az új funkciókat és a módosított játékmechanikákat. Az Acélvadász: Újjászületés nagyobb változásokon ment keresztül: az újraéledés játékmechanika, a gép által vezérelt Banditák és sok minden más is vár rád! A 2023-as Frontvonal egy vadonatúj helyszínnel és különböző játékegyensúlyi változtatásokkal tér vissza. Továbbá betekintést nyerhetsz a Roham következő szezonjába is.

Elérhető funkciók a nyílt teszt második fázisa során

FUNKCIÓ ELÉRHETŐSÉG
Acélvadász: Újjászületés 2023. május 18. és 2023. május 20. között
A 2023-as Frontvonal 2023. május 21. és 2023. május 24. között
Roham 2023. május 25. és 2023. május 30. között

Acélvadász: Újjászületés

Az izgalmas battle royale játékmód visszatér egy átdolgozott formátumban és számos játékmenetbeli változtatással, így a csaták sokkal élvezetesebbek lesznek majd mindenki számára. Az Acélvadász: Újjászületés egy egyszerűbb szabályokkal rendelkező, új verziója a klasszikus Steel Hunter játékmódnak. A következő funkciók várnak rád: újraéledés, kiegyensúlyozott járművek és szituációalapú, mesterséges intelligencia által irányított ellenfelek. A játékmód továbbra is kompetitív és dinamikus, azonban könnyebb kitanulni – főleg a kezdők számára. Az Acélvadász-veteránok biztosan észreveszik majd az új játékmechanikákat, és a megszokott szabályokat is egy új szemszögből tapasztalhatják meg. Nézzük meg közelebbről a funkciókat.

Újraéledési mechanizmus

Most már egy második lehetőséged is lesz a csata kezdeti szakaszában, hogy bosszút állj ellenfeleiden! Ha egyedül játszol, akkor automatikusan újra fogsz éledni a pálya egy biztonságos részén, miután megsemmisült a járműved – azonban ez csak a csata első 5 percére érvényes.

A szakaszokban játszó játékosok szakaszonként kétszer éledhetnek újra. A csata első 8 percében a szakaszod tagjai mellett tudsz majd újraéledni, azonban ehhez a szövetséges járműnek ki kell majd maradnia a csatából 10 mp-ig.

Amikor újraéledsz, a következők fognak történni:

  • A járműved megtartja a szintjét.
  • Alapértelmezett lövedékekkel és képességekkel lépsz be a játékba (mint a csata kezdetén).
  • Ha felhasználtad az elérhető újraéledéseket, légi szállítmányokon keresztül lehetőséged lesz további újraéledéseket szerezni.

Banditák (mesterséges intelligencia által vezérelt ellenségek)

Az Acélvadász: Újjászületés játékmódban mesterség intelligencia által vezérelt ellenfelekkel találkozhatsz, úgynevezett banditákkal. Ezek a rendes játékosoknál gyengébb ellenfelek. A csata egy bizonyos időpontjában jelennek meg a térképen – pusztítsd el őket, hogy extra harci XP-t és zsákmányt szerezhess, és gyorsabban fejlődhess a csatában.

3 különböző viselkedéssel rendelkező bandita létezik a játékmódban, mindegyik másképp reagál a játékosok jelenlétére:

  • A nyulak kicsi és mozgékony járművek, amelyek egyből menekülőre fogják, amint felderíted őket.
  • A farkasok agresszív, sokoldalú ellenfelek, amelyek már távolról rád támadnak.
  • A medvék igen erőteljes ellenfelek: a feladatuk a zsákmányok őrzése. Ha közel kerülsz hozzájuk, akkor rád támadnak, viszont amikor eltávolodsz tőlük, már nem harcolnak veled.

A matchmakinggel kapcsolatos változások

Az Acélvadász játékmódban a tapasztalat és a jártasság mindig is nagy előnyt jelentett. Azonban a battle royale formátumban – ahol csak a legjobb nyerhet – az új játékosoknak nehéz dolga lehet a veterán tankparancsnokokkal szemben. Hogy élvezhetőbbé tegyük a játékmódot az új játékosok és a veteránok számára egyaránt, új csatabesorolási szabályokat hoztunk létre, így a harcok során a játékmódban való teljesítményedet fogjuk alapul venni, és a csataeredményeidnek megfelelő ellenfelekkel párosítunk össze.

Előrehaladási rendszer

Az Acélvadász: Újjászületés saját előrehaladási rendszerrel rendelkezik, amelyen keresztül a játékosok számos játékbeli jutalmat szerezhetnek. Az egyszerű napi küldetések teljesítésével haladhatsz majd a rendszerben.

Látási rendszer

A látómezőre épülő látási rendszert el fogjuk távolítani a játékmódból. Az Acélvadász: Újjászületés helyette normál, az egész körre érvényes látási rendszert fog használni, amely a Normál csatákban és egyéb játékmódokban is használható. Így könnyebben felderítheted az ellenségeket, és egyszerűbben kiszúrhatod a zsákmányokat is.

Más, játékmenetet és játékegyensúlyt érintő változtatások

  • A járműszintek közötti erőbeli különbséget is csökkentettük. Például, ha egy V-ös szintű járművel játszol, és szembe találod magad egy VII-es szintű harckocsival, immár jobb esélyeid lesznek.
  • Most már sebzést is könnyebben okozhatsz a játékmódban. Minden különleges jármű kevesebb páncélzattal és rétegelt előtétpáncélzattal rendelkezik a játékmódban, így könnyebben átütheted az ellenség páncélzatát. Továbbá megnöveltük a lövedékek sebességét, és hozzáadtuk a játékmód különleges járműveihez a kerekes harckocsiknál ismert célbavétel (automatikus célzás) funkciót, így mozgás közben könnyebb lesz sebzést okozni.
  • Most már a zsákmányokat is gyorsabban be lehet gyűjteni. A normál zsákmányt 3 mp, a légi szállítmányt pedig 5 mp alatt gyűjtheted majd be.
  • Csökkentettük a Visszaállítás regenerálóképesség újratöltési idejét. Így már sűrűbben tudod használni a képességet. Ráadásul a képességet minden zöld füsttel jelölt fogyócikkzsákmányban megtalálhatod majd.
  • Az egyéni csatákban részt vevő játékosok számát 20-ról 15-re csökkentjük. Kétfős szakaszban is részt tudsz venni a csatákban. A csatánkénti szakaszok maximális száma 10.
  • 50%-kal csökkentettük az újratöltési időt, miközben a járműved lövegét fejleszted, beleértve az automata töltőket is.
  • Minden különleges járművet egyből elérhetsz majd, és nem lesznek bérelhető járművek.

Frontvonal 2023

A 2023-as Frontvonal első megjelenése során lehetőséged lesz kipróbálni magad 30v30 formátumú, azonos szintű járművekkel megvívott csatákban a vadonatúj sivatagi pályán, a Délibábon. Ez a hatalmas, 3×3 km-es pálya Észak-Afrika egy forró sivatagába repít el. A Délibáb pályán számos tájtípus megtalálható: egy sziklás kanyon, egy régi vár romjai, sötét barlangok és dús növényzetű oázisok. Azonban a sivatagi helyszín legérdekesebb része a hatalmas olajfinomító és a hagyományos építészeti stílusban épült, part menti település. 

A képre kattintva galériánkban további játékbeli képeket tekinthetsz meg az új pályáról.

Játékegyensúlyi módosítások

A Frontvonal hamarosan érkező epizódjában minden játékos további 1,5%-os bónuszt fog kapni a legénysége fő képzettségi szintjéhez, csapatában lévő minden egyes tábornokért. Egy csapatban maximum 10 tábornokért kaphatsz ilyen bónuszt.

A harci tartalékok immár egyszerre fejlődnek. Miután elérted a százados rangot, a harci tartalékok II-es szintre, az őrnagyi rangot követően pedig III-as szintre fognak fejlődni.

A harctéri javítások használatával az összes sérült modult megjavíthatod.

Az aknamező a lerakását követően immár 3 mp-es késleltetéssel aktiválódik. Ez idő alatt az aknák nem fognak aktiválódni, és nem fognak sebzést okozni az ellenséges járműveknek.

Köszönjük, hogy részt vettél a nyílt tesztben! A részvételedért és a nyílt tesztben eltöltött idődért hasznos jutalmakat fogunk jóváírni a fő játékfiókodban:

  • A Frontvonal játékmódban lejátszott 3 csatáért: 100 kötvény
  • A Frontvonal játékmódban lejátszott 5 csatáért: 100 kötvény + 1 személyes tartalék: +50% kredit 1 órán keresztül
  • A Frontvonal játékmódban lejátszott 7 csatáért: 100 kötvény + 3 személyes tartalék: +50% kredit 1 órán keresztül + 3 nap WoT prémium fiók

Ezeket a jutalmakat felhasználói fiókonként csak egyszer szerezheted meg, még ha több általános tesztben részt vettél is. Csak azok a csaták számítanak, amelyekben már elérted az őrmesteri vagy ennél magasabb rangot. A jutalmakat az 1.21-es frissítés végső nyílt tesztjét követő 7 napon belül írjuk majd jóvá.

Módosított Szolgálati feljegyzés oldal

A garázsban található Szolgálati feljegyzés oldalon már régóta nem módosítottunk. Most szeretnénk frissíteni, hogy még informatívabbá és hasznosabbá tegyük a játékosok számára: újraterveztük az itt található felületeket, beillesztettünk az oldalra egy WTR-mutatót, és lehetővé fogjuk tenni a felhasználók számára a harci kitüntetések testreszabását. Az összes lejátszott csata száma és az átlagos sebzés mellett a fő statisztikai oldal immár egyéb hasznos információkkal is szolgál, mint amilyen a maximálisan felfogott sebzés, a sebzésre és a közreműködési sebzésre vonatkozó adatok és az összes megsemmisített jármű száma. Vess rá egy pillantást!

A személyes értékelést a WTR fogja leváltani (ehhez egy új vizuális megjelenés is fog társulni), amely valósabb képet ad az egyes játékosok teljesítményéről. Mindegyik csoport 3 kiválósági szintet tartalmaz, összesen tehát 15 szintet érhetnek majd el a játékosok. Mindegyik szinthez egy egyedi vizuális stílus is fog tartozni. Mindegyik szinthez egy bizonyos mennyiségű WTR-pontra lesz majd szükség. Így pontosan tudhatod majd, hogy az egyes szintek eléréséhez mennyi pontot kell összegyűjtened.

A WTR-pontszámod teljes mértékben a játékbeli teljesítményedtől függ majd: minél jobban teljesítesz a csatákban, annál magasabb lesz a kiválósági szinted. Az átdolgozott Szolgálati feljegyzés oldalon jobban átláthatod majd a WTR értékelési rendszert, és könnyebben szemügyre veheted, hogy miként alakul a játékbeli teljesítményed. Az új rendszerrel könnyebben összehasonlíthatod a saját értékelésedet más játékosok értékelésével. A dinamikus WTR-rendszer a játékbeli teljesítményedtől függően változik. Tehát a rendszerben van lehetőséged az előrehaladásra, azonban vissza is eshetsz az értékelésed alapján.

A fő statisztikai oldalon a harci kitüntetéseidet is testre tudod majd szabni néhány kattintással. Mutasd meg a többieknek a kedvenc medáljaidat és az egyéb ritka kitüntetéseidet – biztosan minden parancsnok irigykedni fog rád! A nyílt teszt során láthatod majd a jelenlegi WTR-pontszámodat, azonban ez a teszt alatt nem fog változni. A nyílt teszt keretében megvívott csaták nem befolyásolják a WTR-pontszámodat.

Battle Pass 2023: XI. szezon

A Battle Pass és a Gyűjtemény funkció már elérhető előzetes tesztelés keretében. A játékkliensben feltüntetett jutalmak nem véglegesek, és meglehet, hogy még módosítani fogunk rajtuk a Battle Pass XI. szezonjának bevezetése előtt. Az új Battle Pass-szezon hamarosan elérhető lesz a szervereinken, azonban mielőtt ténylegesen bevezetnénk, szeretnénk tesztelni. A XI. szezonban az alapvető Battle Pass-mechanizmusok változatlanok maradnak, azonban frissítettük a jutalomsávokat: az alapjutalmak kísérleti felszereléseket is fognak tartalmazni, míg a megnövelt jutalmakkal aranyat is szerezhetsz majd. Most is lehetőséged lesz tokeneket, a Battle Passhoz tartozó egyfajta különleges fizetőeszközöket szerezni. Ezek egész évben, az összes Battle Pass-szezonban gyűlnek, melyekben részt veszel 2023-ban. A XI. szezonban elegendő tokent szerezhetsz, hogy ritka IX-es szintű járműveket vásárolhass, mint amilyen a BZ-58-2 és a KPz 3 Projekt 07 HK harckocsi.

Kövess Minket!



Gamer szótár


World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.