Kiszivároghatott az Alan Wake 2 megjelenési dátuma

Kiszivároghatott az Alan Wake 2 megjelenési dátuma

Egy podcastben leplepzték le az író történetének második részét.

A Monsters, Madness, and Magic podcast egyik epizódjában az Alan Wake szinkronszínésze, Matthew Porretta – aki maga a címszereplő hangját adta – véletlenül kikotyoghatta a játék folytatásának megjelenési dátumát. Egy óvatlan pillanatában ugyanis kijelentette, hogy ismét dolgozott a projekten, ami várhatóan októberben jelenik majd meg, jelenleg pedig a munka kellős közepén vannak. Hozzátette, pont a múlt héten járt Finnországban a Remedy főhadiszállásán.

Gyorsan rájött utána, hogy olyan információt árult el, amit nem szabadott volna, ezért ezt követően az ég világon semmit sem volt hajlandó elárulna a folytatásról. Azzal védekezett, hogy szigorú titoktartási kötelezettség alatt áll, ezért egyetlen szót sem ejt az Alan Wake 2-ről. Az első rész nagyon pozitív fogadtatásban részesült kritikailag, ám nem hozott különösebben jó számokat pénzügyileg, pedig egy hátborzongató és egyedi hangulattal rendelkező programról beszélünk.

Valószínűleg a második epizód sem lesz kevésbé ijesztő és titokzatos, ehhez pedig tökéletesen passzol, hogy októberben még Halloween előtt jelenjen meg. Ezt némileg Porretta is megerősítette, aki kijelentette: „Az Alan Wake 2 nagyon-nagyon jó, kemény és ijesztő lesz.” Ennél sokkal többet azonban már nem lehetett belőle kihúzni, pedig a műsor házigazdája, Justin Young próbálkozott becsülettel, de a színész hajthatatlan maradt. A túlélőhorror-játékkal kapcsolatban nagyok az elvárások, amely tehát 2023 októberében jelenhet meg Xbox Series X|S-re, PlayStation 5-re és PC-re.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN