LoL és CS:GO: Két major döntő, két történelmi siker, amit mindenki látni akart

LoL és CS:GO: Két major döntő, két történelmi siker, amit mindenki látni akart

Az utolsó CS:GO-major fináléja lenyomta nézettségben az idei év legnagyobb League of Legends versenyének döntőjét.

A legnépszerűbb e-sport játékok rajongóinak igazi csemegével készült az Esport1 csapata, ugyanis stúdiós környezetben tolmácsolták a kommentátorok a 2023-as Mid-Season Invitational, valamint a BLAST.tv Paris Major 2023 döntőit. A League of Legends idei évének első nagy nemzetközi versenyén kínai házi döntőt rendeztek, az utolsó CS:GO-majorön francia-német összecsapáson izgulhattatok. Végül mindkét szériában érvényesült a papírforma, de az élmény ettől függetlenül megismételhetetlen volt. A történelmi sikereket több tízezren követtétek a képernyők előtt, amiért nagyon hálásak vagyunk nektek.

Blast.tv Paris Major 2023 - Vitality vs GamerLegion (2-0)

Pályavesztés nélkül érkezett meg a Champions Stage utolsó állomására a Zywoo vezette ötös. A hazai pálya végül meghozta azt a sikert, amire már annyi éve vártak a Darazsak szimpatizánsai. A GL elfáradt a mindent eldöntő szériára, ennek ellenére óriási eredménynek számít a fiatal és színpadi tapasztalattal nem rendelkező srácoknak, hogy egyáltalán eddig eljutottak. Nuke-on még sikerült is megnehezíteni iMéknek dupreeh-ék dolgát, de a bravúrgyőzelem a Vitality legjobb pályáján elmaradt. Összességében 1,58 millióan követték egy adott időpillanatban világszerte az utolsó CS:GO-major legfontosabb összecsapását, amivel sikerült lenyomni a szintén május 21-én megrendezésre kerülő MSI 2023 legfontosabb párharcát.

MSI 2023 - JD Gaming vs Bilibli Gaming (3-1)

Az kisebb érdeklődés nem a véletlen műve. Kínai házi döntőt rendeztek, ugyanis sem a T1, sem a Gen.G nem tudta átverekedni magát a BLG-n. Emellett az is rontotta a statisztikát, hogy Rulerék idén már 4. alkalommal (!) néztek farkasszemet Yagaóékkal Bo5-ben. Az eddigi három alkalommal is a JDG diadalmaskodott, ezért mindenki azt várta, hogy nem szakad meg a minta. Végül utóbbi tábornak lett igaza, mivel semmi esélyt sem adott ellenfelének az LPL címvédője. Knight bezsebelte a OnePlus döntő MVP-díjat, Ruler csatlakozott Defthez, mint LCK-, LPL-, MSI- és Worlds-bajnok. Világszerte "csak" 1,1 millióan ültek le egy időpontban megnézni a torna utolsó összecsapását, amely kevesebb mint a fele annak a nézettségnek, amit a T1 vs JDG felső ági döntő produkált.

Az E1 stábja párhuzamosan dolgozott a két világverseny közvetítésén, így kihívásból nem volt hiány. Ahogy a nemzetközi színtéren, úgy a hazai táborban is a CS:GO oldalára billent a mérleg nyelve. Köszönjük a csapat nevében, hogy velünk tartottatok, legközelebb az IEM Dallas és az LEC közvetítésein találkozunk!

Kövess Minket!



Gamer szótár