A legújabb pályabemutató Karelia rejtelmeiről rántja le a leplet

Ismerd meg a World of Tanks régi pályái közül Kareliát, ami egy szabványos 1000 x 1000 méteres pálya, amelyet egy központi mocsaras sáv választ ketté.

Karelia az egyik legrégebbi nyári pálya a játékban a III-as és X-es szint közötti járművek számára. A szabványos 1000 x 1000 méteres pályát a központi mocsaras sáv választja ketté két fő támadási útvonalra: az északnyugati magaslatokra és a délkeleti hegyekre. A tájat mocsarak, sziklák és sziklaszirtek tarkítják, amelyek csak kevés védelmet nyújtanak a tüzérségi tűzzel szemben. Ez a nyitott pálya minden játékstílus számára kínál lehetőséget. Válassz egy harcost magadnak, indulj el az egyik úton és ne térj le róla, különben könnyen elakadhatsz a sárban.

A két támadási útvonalat egy mocsaras rész választja el. A keleti oldal tökéletes a lövészárokharcra. A nyugati oldal az előrenyomulásnak kedvez. A mocsár kockázatos, de lehetőséget ad a váratlan támadásokra.

Pályaáttekintés

Nézd meg a fenti térképen az egyes járműosztályok legkedvezőbb pozícióit, és azokat az érdekes pontokat, amelyekkel lépéselőnybe tudsz majd kerülni a csata során.

 • Vágj neki a mocsárnak: A lopakodó könnyű tankoknak rengeteg búvóhely kínálkozik a középen lévő mocsaras területen. Az ellenség mozgásának követése és az arra való reagálás létfontosságú Karelián, és ehhez a mocsár kiváló felderítőhelyeket kínál.
 • Magaslati levegő: A délkeleti fennsík (amit sokszor fánkként is emlegetnek) kulcsfontosságú a pálya feletti irányítás biztosításának szempontjából. Ideális esetben a gyors járművek gyorsan megszerzik az irányítást a terület felett, majd az érkező nehéz tankok segítenek a megtartásában.
 • Vigyázó szemetek északra vessétek: A mocsártól északnyugatra fekvő magaslat áttörési lehetőségeket kínál. A közepes tankok és a strapabíróbb páncélvadászok itt beásva magukat megállíthatják az ellenség előrenyomulását, vagy támadást indíthatnak.
 • Fentről érkező áldás: Karelia egy nyílt pálya, kevés fedezékkel a tüzérségi tűzzel szemben. Az önjáró lövegek kihasználhatják az ebből fakadó előnyüket, támogatást nyújtva a hegyen lévő nehéz tankoknak és a közepes harckocsiknak északnyugaton.
 • Csapatban rejlő erő: Akár úgy dönt a csapatod, hogy a magaslaton keresztül nyomultok előre, akár a hegyért harcoltok, a legjobb, ha együtt maradtok, összehangolva a támadást és csak néhány csapattagot hagytok hátra a túloldal biztosítására.

Járműosztályokhoz tartozó stratégiák

Könnyű harckocsik

 • A könnyű tankok elsődleges feladata Karelián a felderítés és az ellenség mozgásának nyomon követése. A központi úttól („halálút“) jobbra és balra lévő mocsaras területek délkeleti és északnyugati irányban kínálnak felderítőpozíciókat.
 • A bátrabb könnyű harckocsik a sebességüket és tűzerőjüket kihasználva támogathatják a közepes tankok előrenyomulását északnyugaton, vagy a „B4“ és „D2“ szektorokból őrködhetnek, miközben a csapatuk előrenyomul a délkeleten.

Közepes harckocsik

 • Mindig vedd figyelembe a járműkiosztásod, és az ellenséges csapat összetétele alapján válassz taktikát. Ha sikerül legyőznöd az ellenfél közepes tankjait, azonnal vedd át az irányítást a „fánk“ felett délkeleten.
 • Vagy maradj a nehéz harckocsik mellett, és támogasd az előrenyomulásukat a hegyen keresztül.
 • Ha a csapatod nem tudja elfoglalni a hegyet, menj északnyugat felé, hogy biztosítsd azt a sarkot, vagy kerüld meg az ellenséget.

Nehéz harckocsik

 • A lassabb nehéz tankok délkelet felé haladva a hegy tövéből vagy a külső területen keresztül tüzelhetnek az ellenségre. Vigyázz az ellenséges tüzérséggel, mert a külső sáv jobban ki van szolgáltatva a felülről érkező lövéseknek.
 • A mozgékonyabb nehéz harckocsik segíthetik a közepes tankokat a délkeleti hegy elfoglalásában, vagy támogatást nyújthatnak az északnyugati előrenyomulásban, ha kedvezőtlen az ellenséges csapat összetétele.

Páncélvadászok

 • A fürgébb páncélvadászok azonnal előrenyomulhatnak az „F0“ vagy „K7“ szektorokba, és a bokrokkal fedett sziklák mögül lephetik meg a hegy elfoglalásáért küzdő játékosokat.
 • A lassabb páncélvadászoknak a legjobb, ha a bázisuk közelében maradnak, hogy onnan segítsék csapatukat a hegyért folyó küzdelemben. Alternatívaként, ha sok jól páncélozott jármű van a csapatban, a délkeleti sarokból is támogathatják a nehéz tankok előrenyomulását.
 • Az „A8“ vagy „G1“ szektorokból a páncélvadászok támogathatják a támadó közepes tankokat az északnyugati magaslaton.

Önjáró lövegek

 • Az önjáró lövegeknek kezdetben a bázisuk mögött ajánlott helyet foglalniuk. A magasan fekvő pozícióknak és a nyílt pályának köszönhetően a délkeleti területen csoportosuló nehéz tankokat is tűz alatt tudják tartani.
 • Tartsd szemmel a térképet, figyeld a csata alakulását és vonulj egy biztonságosabb helyre, ha az ellenséges csapatnak sikerül áttörnie valahol.

Kövess Minket!Gamer szótárEsport1 Youtube: Iratkozz fel!

World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.