Magyarországon is bekeményít a Netflix, ennyibe kerül a jelszómegosztás

Magyarországon is bekeményít a Netflix, ennyibe kerül a jelszómegosztás

Eddig tartottak a mézeshetek, bekeményít a népszerű streamingszolgáltató.

Hamarosan a magyarországi IP-címmel rendelkező felhasználók is megkapják azt az e-mailt a Netflixtől, amelyik figyelmezteti őket a jelszómegosztásra. A népszerű streamingszolgáltató extra költségekkel büntetné azokat a usereket, akik az eredeti háztartáson kívül is engedélyezik egy vagy több fél számára, hogy hozzáférjenek a tartalmakhoz. Korábban már több országban elkezdték felszámolni ezt a gyakorlatot, de most már tényleg semmi nem akadályozza meg a filmes, mozis és videójátékos platformot, hogy kisebb országokban, így nálunk is szankciókat helyezzenek kilátásba a vendégfiókos profiloknak.

Milyen levél vár a magyar Netflix-felhasználókra?

A cég kiemeli, hogy egy adott Netflix account kizárólag csak egyetlen háztartáson belül használható. Természetesen lehetőség van arra, hogy utazás során pörgetni lehessen a filmeket és sorozatokat további extra költségek mellett. Azonban, ha meg akarja osztani valaki a Netflix hozzáférését egy olyannal, aki nem az eredeti e-mailhez tartozó helyszínen tartózkodik, azért bizony fizetni kell. Egy extra vendégfelhasználó 990 forintba kerül havonta a magyaroknak, ami még így is egy jelképes összeg ahhoz képest, hogy az USA-ban 7,99 dollárt (~2800 Ft) kérnek el ugyanezért.

Egyelőre arról még nincs információ, hogy pontosan milyen módszerrel ellenőrzi majd az eredeti háztartás azonosítását a szolgáltató, de biztosan megtalálják majd azt a tökéletes módszert erre a célra. A 990 forintos kiegészítésről még egyelőre nem tudni, hogy mikortól lesz elérhető, de készüljetek fel arra, hogy már nem kell sokat várni rá.

Ti maradtok Netflix-előfizetők a továbbiakban a fenti feltételek mellett is?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN

Neked van most élő Netflix-előfizetésed?