Itt a Netflix nagy ötlete a jelszómegosztás visszaszorítására

Itt a Netflix nagy ötlete a jelszómegosztás visszaszorítására

Eddig dolgoztak a háttérben azon, hogyan kéne gátat szabni annak, hogy egy Netflix-fiókot többen használjanak.

A világ legnépszerűbb streamingszolgáltatója már hónapok óta dolgozik azon az akcióterven, amivel visszaszorítaná a jelszómegosztásokat. A Netflix szakemberei úgy tűnik, hogy megtalálták a Szent Grált, avagy megerősítették azt az eljárást, ami kiszűrné a csalókat. A felhasználók, ha nem szeretnék, hogy blokkolja őket a rendszer, mindössze egyetlen dolgot kell csinálniuk. Minden 31 napban legalább egyszer az elsődleges eszközről be kell jelentkezni az otthoni Wi-Fin keresztül a Netflixbe. Ennyire egyszerű az egész, de néhány kérdést azért meg kell válaszolni ehhez kapcsolódóan.

Mi számít otthonnak/elsődleges helynek?

A Netflix rengeteg információt gyűjt, többek között a felhasználóinak az e-mail címét, az eszközöknek az azonosítóját, valamint a fiókok aktivitási statisztikáit. Ezek alapján a rendszer értelmezi, hogy mely fiók számít otthonnak, valamint azt is, hogy ott pontosan milyen eszközökön fut a Netflix.

Mi van akkor, ha valaki utazás közben használja csak a Netflixet?

Ebben az esetben letilthat a rendszer, azonban van megoldás a problémára. Engedélyt kell kérni a Netflixtől, így 7 napon keresztül használni lehet a választott eszközt anélkül, hogy bármilyen blokkolástól tartani kéne.

Meg lehet-e osztani a Netflixet olyannal, aki nem egy háztartásban él a veled?

Továbbra is az a válasz a kérdésre, hogy NEM. A Netflix álláspontja, hogy kizárólag egy háztartásban élők használjanak egy fiókot. Külső bejelentkezések tiltáshoz vezetnek, azonban attól nem kell tartani, hogy automatikusan ráterhelnek extra összegeket a számlára, ahogy azt Latin-Amerikában bevezették 2022-ben.

A visszajelzéseket tárt karokkal fogadja a szolgáltató, mindenképpen érdemes figyelni azt, hogyan reagálnak majd a felhasználók az ütemezett változtatásokra.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked van saját Netflix előfizetésed?