Olyan frissítést kap a Windows, amire tuti nem számítottál: RIP WinRAR

Olyan frissítést kap a Windows, amire tuti nem számítottál: RIP WinRAR

Bejelentette a Microsoft, hogy milyen újdonságok érkeznek hamarosan a világ egyik legnépszerűbb rendszeréhez.

Nincs olyan PC-s felhasználó, akinek közelebbről be kéne mutatni a WinRAR-t. A világ egyik legnépszerűbb segédprogramja tulajdonképpen elengedhetetlen volt mindenki számára, aki tömörített mappákkal találkozott az elmúlt évtizedekben. A Microsoft érdekes módon sosem építette be magába a Windows operációs rendszerbe azt, hogy natív módon támogassák azokat a kiterjesztésekkel, amivel a felhasználók a legtöbbször találkoznak. Egészen idáig! A tegnap publikált fejlesztői blogbejegyzésből kiderül, hogy a Windows 11 hamarosan megkapja azt a frissítést, amelyik a tar, 7-zip, gz és rar formátumokat végre teljes körűen kezelni tudja majd.

A natív támogatás csak az egyik fontos dolog volt, amelyik szerepelt ebben a hosszú leírásban. A fókuszt a Windows Copilotra helyezték a szakemberek, amely a felhasználók mindennapjainak megkönnyítésére készített AI-ként települ majd fel világszerte azokra az asztali számítógépekre, amelyek Windows 11-et használnak. Ennek az újításnak köszönhetően még egyszerűbb lesz átlátni a folyamatokat, kezelni a programokat, menedzselni a mindennapi munkát, amely a PC-n zajlik. 

A mesterséges intelligencia térnyerésével lehet nem egyetérteni, azonban az biztos, hogy egyre több gyártó és fejlesztő helyez nagyobb hangsúlyt arra, hogy az emberek mindennapjainak aktív részesévé váljon ez a technológia. A Microsoft sem szeretni lemaradni a vetélytársaktól, ezért a Bing Chat után már a Copilottól is lehet majd kérdéseket feltenni az élet nagy dolgaival kapcsolatban.

Kövess Minket!



Gamer szótár