LoL: Háborúba indul a Riot, még nagyobb büntetéseket helyeztek kilátásba

LoL: Háborúba indul a Riot, még nagyobb büntetéseket helyeztek kilátásba

Folyamatosan fejleszti az automatikus szűrőrendszereket a Riot Games a felhasználók legnagyobb örömére.

Hónapok teltek el azóta, hogy a Riot Games beépítette a League of Legends kliensébe a GATES-t, amely egy szöveges értékelési rendszer. Ez az automatizmus egy gépi tanulási modellt foglal magában, amelynek köszönhetően még precízebben és pontosabban tudja kiszűrni azokat a káros kifejezéseket, amelyeket a játékosok beírnak a chatbe. A KAPUK-at 2022 végén integrálták a LoL-ba, azóta a fejlesztők szerint jobb lett a játékélmény, mivel a szabálysértéseket nagyobb arányban sikerült felismerni és szanckionálni. Ez csak a kezdet, ugyanis a feederek és interek még mindig garázdálkodnak a szervereken, ők lesznek a következő nagy csoport, akik ellen háborúba indulnak a rioterek.

Önkritika = ban

Mivel a GATES csak azt ismeri fel, hogy a sértő kifejezés beírásra került a chatre, a kontextust nem, ezért elég furcsa anomáliák jelentek meg a LoL-ban. Az egyik legnépszerűbb Alistar-streamerrel (Alicopter) fordult elő, hogy figyelmeztetést kapott azért, mert önmagát idiótának nevezte. A zéró tolerancia nem ismeri sem a viccet, sem az önkritikát, de legalább szép lassan megtanulják az idézők, hogy kerülni kell minden olyan szót, ami esetleg már másokat megbotránkoztathat.

A jövő

A következő hónapokban a szándékos lefutások elkövetői, a folyamatosan AFK-olók és sértő módon chatelők még inkább kikerülnek a vérkeringésből, azaz megvonják tőlük a jogot, hogy Solo/Duo/Flex Queue-ban játszhassanak. Marad nekik az ARAM és a normál meccsek világa, azonban akár onnan is kipenderítheti őket a rendszer, ha nem tanulnak a korábbi hibáikból. A szezonvégi jutalmak (honor) szempontjából fontos jól viselkedni, az extra kozmetikai tartalmakat majd a naptári év végén kapják meg azok, akik azt kiérdemelték.

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.