A Stranger Things sztárjával érkezik az Alone in the Dark remake

A Stranger Things sztárjával érkezik az Alone in the Dark remake

Úgy tűnik, hogy méltó módon nyúlt hozzá a címhez THQ Nordic és a rajongók egy kiváló játékot kapnak.

Októberben jön az Alone in the Dark című korszakalkotó túlélőhorror-játék remake-je, jelentette be csütörtökön a kiadó, illetve megerősítette, hogy Jodie Comer (Killing Eve, Free Guy) és David Harbour (Stranger Things, Black Widow) színészek alakítják a játék két főszereplőjét.

További jó hír, hogy az új Alone in the Darkból már elérhető a demo változat is. A csütörtök éjjel megjelent prológusban a játékosok egy Grace Saunders nevű fiatal lányt követhetnek nyomon, aki egy levelet próbál feladni. A demóban nincs harc, de ezt a fejlesztők a csütörtöki livestream során elmondták, hogy ezzel a kedvcsinálóval inkább az új Alone in the Dark hangulatába és atmoszférájába szerettek volna bepillantást engedni, ezért nem az akciót helyezték előtérbe.

A teljes játékban viszont, amely már idén októberben megjelenik, választani lehet majd Emily Hartwood és Edward Carnby közül, miközben megpróbálják megfejteni a kísértetjárta kastély és Emily eltűnt nagybátyja, Jeremy Hartwood rejtélyeit. Külön érdekesség, hogy a többi szereplő másképp reagál majd rád attól függően, hogy melyik főhőst választottuk, és a történet különböző elemei is másképpen fest majd Emily vagy Edward szerepében. A nagyjából 10-12 perces bemutató során kiderült, hogy nyomokat kereshetünk, rejtvényeket oldhatunk meg, és intenzív, kemény harcban vár ránk. Minden golyóra szüksége lesz a játékosoknak a kalandjuk során, mondta Mikael Hedberg, az új Alone in the Dark írója és játékigazgatója. Igazi túlélőhorror lesz ez a remake, ezért közelharci fegyverekkel vagy eldobálható tárgyakkal neki lehet esni az ellenfélnek, ha kifogynánk a lőszerből.

Ami a játék rejtvényeit illeti, ezekről az derült ki, hogy a fejlesztők a játékosokra bízzák majd, mennyire lesznek nehezek.

„Attól függően, hogy mennyire érzi magát valaki detektívnek, eldöntheti, mennyire szeretné, hogy a játék mennyi segítséget adjon a nyomok megtalálásában és abban, hogy merre menjen tovább.” – mondta Hedberg.

A remake az 1992-es eredeti változat frissített felvonása, azonban a története Hedbergtől származik, aki többek között dolgozott már íróként a Soma és Amnesia: The Dark Descent című játékokon is. A remake az Alone in the Dark sorozat első három játékának karaktereit, helyszíneit és tematikus elemeit vonultatja majd fel.

A vérbeli horrorjáték PS5-re, PC-re és Xbox Series X-re jelenik majd meg október 25-én.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN