Felújított kiadást kap Tarantino legbrutálisabb filmje, a Kill Bill

Felújított kiadást kap Tarantino legbrutálisabb filmje, a Kill Bill

A menyasszony visszatér.

Rohan az idő, hiszen idén 20 esztendős lett Quentin Tarantino egyik ikonikus filmje, a Kill Bill. A Tarantino által írt és rendezett Kill Bill: Volume 1 eredetileg 2003. október 10-én került a mozikba. A film középpontjában egy volt bérgyilkos, egyben egy menyasszony (Uma Thurman) áll, aki végül bosszút áll volt szerelmén, Billen (David Carradine), miután az megpróbálta megölni őt az esküvői próbája alatt, és aminek következtében négy évig tartó kómába esett. A folytatás, a Kill Bill: Volume 2, amely 2004 áprilisában került a mozikba, lezárta a menyasszony történetét. Bár a Kill Bill technikailag egy duológia, Tarantino azt állítja, hogy az első és a második epizódjait egyetlen filmnek tekinti, ami összességében így a negyedik filmje – azt tudni kell róla, hogy most készül a 10. filmje, amely egyben az utolsó lesz. A Kill Bill részeit egy időben forgatták, és Tarantino eredetileg úgy tervezte, hogy az egészet egyetlen filmként adja ki. Végül azonban úgy döntött, hogy két részre bontja a produkciót, hogy elkerülje egyes jelenetek kivágását.

A Lionsgate pedig a héten bejelentette, hogy a születésnap alkalmából az év vége felé kiadják a Kill Bill felújított, 4K-s verzióját. Arról egyelőre nincs hír, hogy ez a verzió milyen extrákat és hozzáadott felvételeket tartalmazhat majd. A stúdió a negyedéves eredménybeszámolóján azt is megosztotta, hogy sikerült megszerezniük mindkét Kill Bill és a Jackie Brown film forgalmazási jogát is ezzel immáron ők rendelkeznek a legnagyobb Tarantino-filmekből álló portfólióval. Birtokukban van még a Kutyaszorítóban, Becstelen brigantyk, Django elszabadul, Aljas nyolcas és Grindhouse - Halálbiztos is. E filmek többségét egyébként eredetileg a The Weinstein Company vagy a Miramax adta ki. Azonban ezek közül néhány csak később vált elérhetővé szélesebb körben, miután a Weinstein Company csődbe ment, mikor is a cég alapítóját, Harvey Weinsteint több tucat nő vádolta meg szexuális visszaéléssel, zaklatással és bántalmazással.

Tarantino legutóbbi filmje, a Volt egyszer egy Hollywood viszont már a Sony Pictures gondozásában jelent meg. Egy egyedülálló megállapodás részeként Tarantino 30 év után pedig megkapja az Oscar-díjas film szerzői jogait.

A Lionsgate negyedéves bevétele a John Wick: 4. fejezet sikerének köszönhetően felülmúlta a Wall Street előrejelzéseit. Nem véletlen, hogy a vállalat szeretné kibővíteni a John Wick-univerzumot. Ennek részeként befejezték a Ballerina című Ana de Armas-spinoff forgatását, amelyet 2024 júniusában fognak bemutatni. Tovább hamarosan debütál majd a The Continental című előzménysorozat is a Peacockon és az Amazonon.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN