Őrületes rekordokat ment pár hónap alatt a Hogwarts Legacy

Őrületes rekordokat ment pár hónap alatt a Hogwarts Legacy

Annak ellenére, hogy csak az aktuális konzolokra jelent meg (az előző generációra csak ma adják ki), a Warner Bros. bejelentette, hogy a Hogwarts Legacy 1 milliárd dolláros forgalmat generált a megjelenése óta.

Február 10-én futott be a Hogwarts Legacy, a Harry Potter világában játszódó várva várt játék, amelyben mindenki belekóstolhatott a varázslás és a mágia ízébe. Olyannyira telitalálat volt az Avalanche Software alkotása, hogy a debütálását követő két héten belül a játékból több, mint 12 millió példányt adtak el, és már akkor 850 millió dolláros globális árbevételt generált. A múlt hónapban a Warner Bros. vezető globális márkaigazgatójától származó információ szerint a játék a megjelenéskor 256%-os eladási többletet ért el az előzetes tervekhez képest.

A Hogwarts Legacy sikere ellenére a vállalat nagy veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, pedig a streaming üzletág is 50 millió dolláros nyereséget ért el a negyedévben. Az első negyedévben elért 10,7 milliárd dolláros összbevétel mellett ez azt jelenti, hogy a Hogwarts Legacy a vállalat teljes bevételének mintegy 9%-át tette ki ebben az időszakban. Éppen a napokban jelentették a Newzoo-n keresztül, hogy a Hogwarts Legacy volt a 2023 első negyedévének legjobban kereső címe.

Valószínűleg egyébként az előző generációs konzolokra szánt verzióval a játék tovább fogja növelni a bevételeit. Egy másik nagyszerű dolgot is sikerült elérnie ezzel a címmel az Avalanche Software-nek, hiszen a februári megjelenéskor a Hogwarts Legacy több, mint 1,3 millió egyidejű nézőt gyűjtött össze Twitch-en, ezzel minden idők legnézettebb egyjátékos játéka lett a platformon.

Kövess Minket!