Horror kapta a legjobb film díját az idei MTV Movie & TV Awards-on

Horror kapta a legjobb film díját az idei MTV Movie & TV Awards-on

Zsinórban másodszor díjazták a Sikoly filmeket.

Egy esztendővel ezelőtt a legijedtebb performansz kategóriájában Jenna Ortega nyerte el ezt a jeles díjat a Sikolyban nyújtott alakításáért. Idén, ha lehet ezt mondani egy szinttel még feljebb lépett a franchise az új felvonással. A Sikoly VI viszont kicsit megtévesztő lehet, hiszen a Sikoly filmsorozat 1996-ban indult útjára, majd 2011-ben már a Sikoly 4-et küldték a mozikba, 2022-ben azonban ismét számozás nélkül lehetett csak megtalálni a műsorújságban. Ezután készítették el a hatodik, immár számozott epizódot, és legnagyobb újdonságként minden eddiginél erőszakosabb – még a reklámkampánnyal is kiborították az embereket – jeleneteket tartalmazott a film – itthon például elképesztő korhatárbesorolást kapott emiatt. Ez a húzás pedig bejött, ugyanis a Rotten Tomatoes és a Metacritic oldalán látható pontszámok alapján is a széria egyik legjobb epizódja lett.

Az MTV Movie & TV Awards-on emiatt meg is kapta a 2022-es esztendő legjobb filmnek járó díját, pedig koránt sem volt egyszerű dolga ebben a kategóriában, hiszen olyan alkotásokkal versenyzett az elismerésért, mint a milliárdokat hozó Avatar: The Way of Water, vagy a Black Panther: Wakanda Forever, Elvis, Nope, Smile, Top Gun: Maverick. Valószínűleg ez a döntés eléggé megosztó lesz a rajongók körében a felhozatal láttán, ettől függetlenül ez egy hatalmas győzelem a horror műfajnak, főleg mivel az utóbbi években kevés igazán minőségi film született ezen a téren.

Itt azonban nem állt meg a Sikoly 6. része, mivel a legjobb harcjelenet kategóriában is behúzta az első helyet. A Courteney Cox által játszott Gale Weathers és Szellempofa (Ghostface) élet-halál küzdelme mindenki maga mögé utasított. A listán feltűnt még Brad Pitt és (Ladybug) Bad Bunny (The Wolf) bunyója a Bullet Trainből, ami szintén parádésre sikeredett. Szóval ez a kategória ismét egy olyan döntést hozott, amelyet simán meg lehetne vétózni, hiszen tényleg parádés akciójeleneteket láthatunk mostanában egyes filmekben.

Kövess Minket!