Öveket becsatolni, jön az új TFT-szezon!

Öveket becsatolni, jön az új TFT-szezon!

Legendák, portálok és még sok minden más az új TFT szériában.

Már jó pár hónap eltelt azóta hogy nyolcadik Teamfight Tactics szezon elindult. Túl vagyunk egy mid-set frissítésen, pár nagyobb versenyen és ahogy az lenni szokott kezdett kifulladni a történnet. De ennek most vége, hiszen a Riot bejelentette, hogy két hét múlva jön a következő adag, számszerint a kilencedik. Ez pedig Runeterra Reforged nevet kapja.

A fejlesztők szerint szeretnének tekerni egyet az idő kerekén és visszamenni az első szezonokhoz. Ez nem jelenti azt, hogy a már megszokott mechanikáknak lehet búcsút inteni. Ez a visszatérés sokkal inkább csak hangulatában fog változtatni a dolgokon. Sőt az első videóban olyan újdonságokat jelentettek be, ami akár alapjaiban is felforgathatja a meta alakulását.

Region Portals

Az első és talán a legnagyobb változást egyből a játék elején kapjuk majd. Minden kör előtt, az első carouselnél megjelenik három portál, amibe a kis taktikusunkkal be lehet majd ugrani. Ezzel szavazhatunk, hogy milyen régióban akarjuk letolni a meccset. Onnan pedig a játék sorsol, hogy hova is mehetünk. Ezek a régiók különleges erővel bírnak. Ionia például ad egy helyet a bench szélén. Az oda pakolt figura ugyan a csatában nem vesz részt, de szinergiáit érvényesíti. Vagy ott van Piltover, amikor a játék során minden Augment Prismatic lesz. Ezzel pedig a sor még korántsem ért véget.

Legends

Ez a másik új mechanika a Legends rendszer. Ez annyit csinál, hogy még a meccs előtt, a lobbiban kiválaszthatunk egy karaktert. Ehhez a karakterhez a játék különböző Augmenteket kapcsol, amik így biztosan megjelennek majd a választási lehetőségek között. Példának okáért, ha valaki benyomja Tahm Kenchet, akkor ott tuti a Rich Get Richer. Ornn esetében pedig a Protable Forge lesz a garantált. Persze ezzel még csak a felszínt kapargatjuk. A legendák olyan Augmenteket garantálnak, amik egy-egy játékstílust képviselnek.

Megjelenési dátum és magyarázat

Az új kiegészítő egyébként június 14-én kerül be a kliensbe. Jöhet megint egy full reset a ranked ladderen és lehet nekikezdeni a mászásnak. Az újdonságokról egyébként BROZILLA is összerakott egy nagyon jó bemutatót. Érdemes megnézni.

Kövess Minket!



Gamer szótár