Hölgyeim és uraim, íme itt a legújabb League of Legends-játék!

Hölgyeim és uraim, íme itt a legújabb League of Legends-játék!

A Ruined King története Bilgewater köré fókuszált és az Árnyszigetekre, a The Mageseeker teljes mértékben Demáciáról szólt, és most pedig itt a lehetőség felfedeznünk Zaunt!

Pár évvel ezelőtt még, ha azt mondtuk, hogy Riot Games, akkor mindenki a League of Legendsre gondolt. Azóta viszont több ló húzza már a Riot szekerét, egyre több játékot fejlesztenek, melyek mind a League of Legends lore-ját bővítik, de mind más és más stílust képviselnek. Most itt a Convergence, a legújabb LoL spin-off, ami szintén a jól ismert karaktereket és világot vonultatja fel, csak épp metroidvania stlusban!

Convergence az egy akció-platformer hasonlóan Castlevania-hoz vagy Metroidhoz, középpontjában a mindig elszánt Ekkoval. Ez egy olyan 3d-s kis játék, amit pár leülés alkalmával végig lehet játszani, teli szerethető karakterekkel és kiélezett boss fightokkal. A platformeres részek igen csak nehezek, de szerencsére vannak különféle kütyük amik segítenek ezeken is tovább haladni.  Ekko egy olyan feltaláló, aki képes helyhez kötött időutazó eszközt és falon mászó cipőket készíteni, de igazi ereje az arany szívében rejlik. Ekko Zaunban született egy steampunk városban a látszólag fényes és utópisztikus Piltover alatt. A két városnak szimbolikus kapcsolata van egymással, amiben Piltover kihasználja a helyzetét Zaunnal szemben, hogy elnyomhassa az ott élő embereket.

Ekko irányítását egy Zauni toronyban vehetjük át egy hatalmas robbanás után, ami egy titokzatos sárga anyagot terjeszt szét mindenfelé, ezzel felhívva a kegyetlen Piltoveri elit figyelmét. És még Ekko egy idősebb és baljósabb énje is megjelenik, hogy figyelmeztessen egy hatalmas veszélyről. Ebből pedig az következik, hogy valami nagy probléma van kilátásban, és Ekko nem az a fajta aki, csak hátraülve hagyná, hogy ez megtörténjen.

Ekkonak sok hasznos kütyü van a segítségére, például a Z-Drive, amivel vissza tudja tekerni az időt pár perccel. Ez egyéretelműen egy igen hasznos eszköz, akárhányszor meglőnek vagy lezuhannál a mélybe, csak visszatekered és már vissza is térték az akcióba. A képességei a League of Legends-ből is megjelennek bizonyos formában, átugorhatunk falakon és a platformokat meg lehet állítani a levegőben és egy pillanat alatt vissza lehet ugrani az időben ezzel hatalmas sebzést okozva mindenkinek magad körül.

Ekko néhány új képességet is kapott, ami nincs neki League of Legends-ben, de Convergence-ben igen fontosak. Egy különleges cipővel és különleges mozdulatokkal tudunk csak végig haladni Zaunon. A platforming érezhetően nagyszerű, viszont kontroller ajánlott hozzá - egér és billentyűzet egy jó módja a végtelen semmibe való zuhanásnak és az időzítések elrontásában. Korlátokon, falakon kell mászni, rudakon és köteleken kell lengenünk. 

Néha zsákutcába futhatunk, ami egy új eszközt igényel, hogy tovább haladhassunk. Convergence-ben van egy map amit bármikor megnyithatunk, Zaun minden sarkában találhatunk gyűjthető apróságokat, versenyeket és kihívásokat. Bár jó lenne, ha bizonyos részei a térképnek ne lennének a platforming mögé zárva - egy kicsit  butának érződik, hogy végig kell ugrálni, lengeni, forogni a különböző akadályokon csak, hogy visszajuthass a szállásodra. De ez Zaun!

De, hogy őszinték legyünk, Zaun egy igen furcsa város - de pont ettől izgalmas felfedezni. A város természetéből fakadóan sötét, fémből és üvegből épült, de a városiak neonfényekkel és színes graffitikkel díszítették fel az egészet. Zaun lakosai tele vannak különleges személyiségekkel, Double Stallion már túlzottan is rajzfilmes karakterei, erős fekete vonalai és merész színeivel. A szinkron pedig szintén igen kiemelkedő.

A többi Riot Forge játék sokkal jobban Runaterra azon területeire koncentrált, amik eddig felfedezetlenek voltak, Zaunt viszont már elég sokat láthattuk - pontosabban Netflix animációs sorozatában az Arcane-ben. Ha azt várod, hogy a Convergence egy folytatása az Arcane-nek, akkor ne zavarjon össze, ez egy teljesen külön álló történet. Ekkonak vannak szülei és nem pedig árva, és egy teljesen más csapathoz csatlakozik egy másik központtal.

De ha elvárások nélkül vágsz bele, a Convergence egy nagyszerű kaland. Ekko szembe kerül Camille-al, Warwick-el és Jinxel is bossfightok formájában. Ezek a harcok más játékstílusra kényszerítenek, Camille a magaslatokban harcol a hextech eszközeivel irányítja a harcmezőt, Warwick az sokkal inkább természetes nyers erő, amit jobb elkerülni és irányítani. Látni ezeket a hősöket a League of Legends kívül egy emlékeztető, hogy milyen ígéretesek a Riot Forge játékai. Ahogy láthatjuk, néhány karakter jobban működik a kompetitív játék korlátozásain kívül. Convergence egy új esélyt ad arra, hogy saját elemükben csilloghassanak.

Kövess Minket!



Gamer szótár