Diablo 4 kisokos: Így válaszd ki a neked megfelelő karaktert

Diablo 4 kisokos: Így válaszd ki a neked megfelelő karaktert

Barbarian, Druid, Rogue, Sorcerer vagy Necromancer? Neked melyik a kedvenced?

Nagyon úgy tűnik, hogy a Diablo 4-gyel betalált a Blizzard és végre egy minőségi, kiváló játékkal örvendeztették meg rajongóikat. A játék hivatalosan csak holnap jelenik meg, de az előrendelők, a sajtó és a legnagyobb tartalomgyártók már napok óta nyüstölhetik a programot, sőt, már van aki a 100-as szintet is elérte Hardcore-on, ezzel örök időkre beírta magát a Diablo nagykönyvébe.

Vannak tehát őrült rajongók, aki időt és energiát nem kímélve vetik bele magukat a Diablo 4-be, de most itt koncentráljuk a többségre, a kezdő Diablo 4 játékosoknak. Íme a Diablo 4 mind az öt karakterosztálya, melyek közül már az első perceket megelőzve választanod kell. Mutatjuk melyikről mit érdemes tudni és milyen alapvető információkkal érdemes nekivágni a Diablo 4 karakterválasztásának.

Barbarian

Az igazi szikla. Rettenthetetlen, hiszen tankosságának köszönhetően nagyon nehezen hal meg. Termetéhez képest mozgékony, tud mozgás közben sebezni. Ellenben nagyon nagy töltési időkkel rendelkeznek képességei, emiatt a játék korai szakaszában lassabb vele haladni, egyedül meg szinte szenvedés, na jó, azért nem annyira, de nem a legegyszerűbb ha soloban játszanánk.

Druid

Ha azt szeretnéd, hogy a természet támogasson a harcok során, természetesen a druid a te választásod! Egyedi játékstílusával hatalmas sebzést képes hirtelen kiosztani, sokoldalúságának köszönhetően védekezésre is kifejezetten alkalmas választás. Hátránya, hogy nehéz vele fejlődni, folyamatosan bajlódni kell a megfelelő pozicionálással, nem mobilis és még támadni is csak úgy tud, hogy egy helyben áll.

Rogue

Az igazi nindzsa. Gyors, sokoldalú, rendkívül sokat sebez és rengeteg crowd control effekttel rendelkezik. Persze ahogy a legtöbb esetben, ahogy itt is, ennek megvan a hátránya is, hiszen nagyon papír, így hamar összeroppantják ha nem vigyázunk, óriási hangsúlyt kell emiatt fektetnünk a harc közbeni pozicionálásra és hát sajnos meg kell várnunk azokat a fránya töltési időket, hogy a combokat teljes egészében tudjuk végrehajtani.

Sorcerer

Harry Potter ehhez képest kismiska. Rendkívül széles képesség palettával rendelkezik, kénye kedvére választhat, hogy épp mivel van kedve sebezni. Erős védekező képességei is vannak, és ha épp elmennél kávét főzni közben, csak nyugodtan, crowd control effektjei akár "napokig" is eltartanak. Ezzel szemben azonban muszáj közel lennie ellenfeleihez harc közben, nagyon kevés partyba tud alkalmazkodni és úgy zabálja a manát, mint én a bejglit karácsonykor.

Necromancer

A holtak királya visszatért a játék negyedik részében is, hogy meglepő tankosságával, sokoldalú sebzésével, tömegirányító hatásaival uralma alá hajtsa a teljes szörny-társadalmat. A játék korai szakaszában papír, a kései szakaszban meg lassan scale-el, és a legtöbb buildben a jó öreg hullasereg sem kell már... na de csak a legtöbb esetben. Komplex skill rotája még egy olyan dolog, amit meg kell tanulni ahhoz, hogy igazán hatékony legyen.

Az öt karakterosztályon belül persze sok-sok különböző build létezik, mind más és más stílusra. Tarts velünk a napokban is és ezekből is mutatunk néhány kitűnő választást!


A BLIZZARD LŐTT PÁR ÖNGÓLT AZ ELMÚLT ÉVEKBEN, DE A DIABLO 4-GYEL MINDENT KIJAVÍTHATNAK. HA ÉRDEKEL A DIABLO 4, MEGTALÁLOD A KONZOLVILÁG KÍNÁLATÁBAN.

Kövess Minket!



Gamer szótár