A Twitch jött, látott és mindenkit pofánvert egy baseball ütővel

Hát ez nem Hópihe és nem is az a Twitch, amit eddig ismertünk.

Emlékeztek a The Walking Dead 7. évadának első epizódjára? Tudjátok, ez volt az a rész, amikor Negan megrövidítette addigi kedvenc szereplőink listáját, néhány jól célzott ütés, na meg persze Lucille segítségével. Elég brutális, gyomorforgató epizód volt az, ami most azonnal eszünkbe jutott, pedig a legfrissebb híreknek nincs köze a The Walking Deadhez.

Ezúttal a Twitch döntött úgy, hogy óriási vérengzésbe kezd és a semmiből érkező villámcsapásként bedobott néhány olyan új szabályzatot, ami bizony sokezer streamernek megnehezítheti majd az életét, nem is kicsit!

 
(bocsi)

Az új szabályok ugyanis (előre is elnézést), de felérnek egy tökönrúgással. Az eddig ismert és bevált reklámhelyeket gyakorlatilag ellehetetleníti a Twitch, így sokaknál esélyes, hogy az eddig stabilnak hitt bevételek egyik napról a másik eltűnhetnek. Mutatjuk az új szabályok legérthetetlenebb pontjait:

  • a streamben megjelenő logók (így az esetleges szponzorlogók is) a teljes képernyő maximum 3%-át tehetik ki
  • a streambe épített reklámok mostantól tiltottak
  • a streambe épített popup bannerek vagy bármely szponzormegjelenítésre alkalmas HUD-elemek tiltottak
  • a streambe épített hangreklámok tiltottak

És ez még csak a jéghegy csúcsa, a hosszas új szabályzat számos más szigorítás vezet be a tartalomra, az abban megjelenő termékekre és reklámokra vonatkozólag. Több ezer streamert érintenek ezek a szigorítások, annak rendje és módja szerint el is indultak a tiltakozások, hiszen ez egyrészt rengeteg ember megélhetését veszélyezteti, másrészt már csak az is érthetetlen, hogy egy tartalomgyártásra ösztönző platform, hogy az ördögben vezethet be ennyire tartalomgyártás-ellenes intézkedéseket?!

A legnagyobb streamerek bojkottra szólítják összes társukat! Olyan arcok állnak most ki a Twitch érthetetlen és élhetetlen szabályozási terve ellen (ha nyélbe ütik, akkor július 1-gyel élesedhetnek az új szabályok), mint Asmongold, CouRage vagy éppen JERICHO, aki Twitteren pont azt kérdőjelezte meg, hogy ezen szabályok értelmében, mi lesz a világ vezető e-sportversenyszervezőivel, a Riottal, az ESL-lel stb? Ezek a szabályok számukra is felérnek egy halálosítélettel.

Várjuk ki a végét! Ebből valószínűleg óriási elégedetlenség lesz és streamerek ezrei szólalhatnak fel a Twitch ellen, akik talán még vissza is léphet ezektől az őrült szabályoktól... talán. Ha meglépik amit akarnak és bevezetik a szabályokat, akkor viszont ki tudja mi lehet majd a Twitch-csel?! Azzal a Twitch-csel, aminek egyik legújabb ellenfele, a Kick felől éppen olyan pletykákat lehet hallani, hogy fix órabérrel támogatnák a kis streamereket.

Kíváncsian várjuk!

Kövess Minket!



Gamer szótár