LoL: Ezért érdemes AD-s kezdőtárgyat választani a mage-ekre is

LoL: Ezért érdemes AD-s kezdőtárgyat választani a mage-ekre is

Lehet meg sem fordul a fejedben, hogy mekkora értéket tudsz kinyerni ebből a kezdőtárgyból.

A Riot Games fokozatosan építette bele a játékba azokat a fogásokat, amelyekkel az újoncokat, újrakezdőket segítik abban, hogy a lehető legegyszerűbb módon hozzák meg a közel ideális döntéseket. A kacifántos megfogalmazás elsőre összezavarhat, de a lényeg az, hogy a képességek fejlesztésének sorrendjét, az adott karakterhez passzoló tárgyak megvásárlását és az ideális dzsungeles útvonalat tálcán kínálja fel a League of Legends, amely ajánlatokat csak el kell fogadni. Ezeket a könnyítéseket nem a LoL találta fel, de ők is beépítették a játékmenetbe, ahogy azt már korábban a versenytársak tették. Ezekkel a lehetőségekkel egyáltalán nem kötelező élni, ugyanis néha inkább le kell térni a kitaposott ösvényről, ha maximalizálni szeretnétek a győzelmi esélyeket. Itt kerül képbe a Cull (Aratás).

Doran's Ring, Blade és Shield elbújhat a sarokban

Kifejezetten az első szintek megkönnyítésére fejlesztették ki a rioterek a Doran's-tárgyakat. A Ring, a Blade és a Shield azonban túl sok aranyba kerül, valamint a késői szakaszban már nem igazán hasznosak ezek az itemek. Képzeljétek el azt a helyzetet, amikor egy mágussal kell játszanotok egy tank ellen szóló ösvényen. Van értelme a Ringnek vagy a Shieldnek? Nem igazán. Ekkor kerülhet képbe a Cull, amely annak ellenére kifejezetten hasznos lehet mage-eken, hogy AD-t ad. Mivel nem kell tartani attól, hogy az ellenfél a rossz matchup miatt megnehezíti az ösvényfázist (Syndra vs Nautilus, LeBlanc vs Sion, Twisted Fate vs Cho'Gath stb.), ezért hosszabb távra be lehet fektetni a goldot. Minden minion elpusztítása után extra erőforrás üti a markotok, valamint a 100. creepnél aktiválódik a képessége az Aratásnak, ami további aranyat jelent. 

Ha ezt kiegészítitek a Future's Market rúnával, valamint a First Strike keystone-nal, akkor elég nagy bankot tudtok felépíteni az első 10-15 percben, amelynek köszönhetően helyzeti előnybe kerültök. Természetesen ehhez az kell, hogy ismerjétek a hősötök és az ellenfél karakterének limitjeit, valamint igyekezzetek közel tökéletesen farmolni. Ha inkább a békésebb játékstílust képviselitek, akkor a Cull jó választás lehet, ezért mindenképpen próbáljátok ki kedvező párosítások esetében.

Kövess Minket!



Gamer szótár