LoL: Egyetlen hős van, amit a legjobbak mindig tiltanak és választanak

LoL: Egyetlen hős van, amit a legjobbak mindig tiltanak és választanak

Minden szezonban van egy-két olyan karakter, amelyik dominálja a profi metát.

Aphelios, Yuumi, Zeri, Caitlyn, Lucian és most K'Sante. Csak néhány hős, amelyek az elmúlt splitekben megkerülhetetlen szereplői voltak a legrangosabb League of Legends összecsapásoknak. A 2023-as nyári szezonok szép lassan mindenhol elindulnak, így az esportok rajongói már dörzsölhetik a tenyerüket, ugyanis jön a nagy hajrá a kiadó világbajnoki helyekért. Elsőként érdemes elmerülni az LCK és az LPL, vagyis a világ két legerősebb topligájának választásaiban és tiltásaiban, ugyanis hasonlóra lehet majd készülni a június 17-én induló LEC-ben is. Utóbbit magyar nyelven követhetitek az esport2tv Twitchen, az Esport1 YouTube-on, valamint a lolesports.com felületén.

K'Sante: A mage, bruiser, tank, assassin

Az LGBTQ-hősök csapatát erősítő fekete harcos egy igazi szörnyeteg a Riftben. Gwenen kívül nincs igazán jó counter rá, emellett kiválóan tudja kamatoztatni azt a tulajdonságát, hogy nem igazán kell neki erőforrás, mivel olcsó tárgyakból gazdálkodik. Egyszerre rendelkezik rengeteg tankossággal, amit az R-billentyű elnyomásával maga mögött hagyhat, hogy átmenetileg egy orgyilkosként vesse bele magát a forgatagba. Az LPL-ben jelenleg 60 alkalommal volt lehetősége a csapatoknak tiltani vagy választani őt, ebből 34 alkalommal került kispadra, 26-szor azonban valamelyik oldalon felbukkant. A győzelmi aránya nem kiemelkedő Kínában (57,7%), ennek ellenére folyamatos fenyegetést jelent az ellenfélre a szólósövényeken. Bizony, topon és miden egyaránt bevethető, vagyis a flexibilitása egy újabb érv, hogy miért kell komolyan számolni vele.

Az LCK-ben jelentősen kevesebb mérkőzést vívtak eddig, de itt is minden alkalommal szerephez jutott K'Sante. A Jak'Sho és az Iceborn Gauntlet egyaránt jól működik a karakteren, más mitikus tárgyban nem érdemes gondolkozni. Nem tartozik az egyszerű bajnokok közé Nazumah büszkesége, de a jelenlegi metában mindenképpen érdemes begyakorolni, mivel a 13.12-es frissítésben egyelőre úgy tűnik, hogy nem kap semmilyen nerfet.

Kövess Minket!



Gamer szótár