Így néznének ki a Trónok harca szereplői egy 80-as évekbeli animében az AI szerint

Így néznének ki a Trónok harca szereplői egy 80-as évekbeli animében az AI szerint

Lehet szeretni vagy nem szeretni ezt a stílust, de az talán borítékolható, hogy nagyot menne egy ilyen széria.

Az HBO nagyot szakított a Trónok harca megfilmesítésének a jogaival, majd a nyolc évados széria aztán tényleg beváltotta a hozzáfűzött reményeket, és bár a vége felé már nem mindenkinek nyerte el a tetszését, mégis a mai napig az egyik legjobb és legnépszerűbb produkciónak számít.

Nem véletlen, hogy jó néhány spin-off sorozatot is el akarnak belőle készíteni, miközben az egyik, a Sárkányok háza (House of the Dragon, amely a Trónok harca előzményeként szolgál) című alkotás már a második évadával gazdagodik a közeljövőben. George R. R. Martin fantáziavilágának számtalan ikonikus karaktere lopta be ez idő alatt a rajongók szívébe magát, így nem véletlen, hogy az egyre népszerűbb mesterséges intelligencia által vezérelt szoftverekkel újra életre keltették őket, csak most anime stílusban. AI Generated Art által készített – nem először nyúlt hozzá az MI ehhez a témához – összeállításból kiderül hogyan nézhetne ki Westeros és Essos, és maguk a Trónok harca szereplők is remekül festenek a '80-as évekbeli anime stílusban.

Működhetne animeként vagy animációs sorozatként a Trónok harca?

A Trónok harca egyébként azzal különböztette meg magát a többi fantasy-sorozattól, hogy lassan építkezett és a fantasy-elemek sem jelentek meg igazán az elején. Kezdetben a Mások is csak rövid jelenetekben tűntek fel, míg a Starkok rémfarkasai csupán kölykök voltak, és nagyjából úgy viselkedtek, mint az ember leghűségesebb barátai, a kutyák. Aztán az első évad végére Brant különös álmok gyötrik, majd képes lesz kapcsolatot teremteni a farkasával, Daenerys pedig apró sárkányoknak adott életet – nem belőle bújnak elő a sárkányok, nem kell megijedni. A sorozat végére a történet is belendül és a hatalmas – sötét – csaták sem maradnak el, sárkányokkal, túlvilági lényekkel és a többi érdekességgel.

Mivel a Trónok harca első évadában ilyen kevés mágia volt, megengedhették maguknak a készítők, hogy kihagyjanak néhány részletet és viszonylag kisebb költségvetésből dolgozzanak, bár a sorozat előrehaladtával aztán egyre több dolgot kellett lefaragniuk. Az Arcnélküli Emberek csak egy kisebb haderőt képviseltek, a rémfarkasokat kiírták a sorozatból, Euront pedig nagyrészt megfosztották a mágiától. Egy animációs sorozatnak mindezekkel a problémákkal pedig egyáltalán nem kellene foglalkoznia, ezért ez a megoldás lehetővé tenné a könyvekhez hűségesebb ábrázolásmódot. Az is elkerülhető lenne, hogy például a fiatalabb Starkok kiöregedjenek a szerepükből, ahogy az Isaac Hempstead Wrighttal is megtörtént (Bran Stark) a széria végére.

Az HBO mindezek mellett megpróbálkozik egy animációs Trónok harca-spinoffal egyébként, amely a The Golden Empire címet viseli, és amely az Essosban található Yi-Ti városára fókuszál. Amennyiben a The Golden Empire sikeres lesz, az utat mutathat egy esetleges Game of Thrones animációs reboot felé is.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Film és Sorozat - Thor helyrekalapálta az MCU kritizálóit

Az elmúlt egy évben több neves filmes is nekiment a szuperhősfilmeknek, és különösen az MCU-ra fakadtak ki, amire most a Thor sztárja, Chris Hemsworth is megmondta a frankót.