Sean Bean a saját fejével focizott a Trónok harca forgatásán

Sean Bean a saját fejével focizott a Trónok harca forgatásán

Alighanem ez minden idők egyik legemlékezetesebb filmes halála.

Sean Bean is szerepelt a Trónok harcában, és miközben csak 10 epizód jutott neki az első évadban, mégis neki jutott a széria történetének egyik legemlékezetesebb pillanata. Történt ugyanis, hogy a sorozatban megformált karakterét, Ned Starkot végül lefejezték. Azóta egyébként mémmé vált Sean Bean, hiszen számtalan filmbeli vagy sorozatbeli karakterét intézték el idő előtt. Mindenesetre a színész elég mókás módon tette túl magát akkor ezen a jeleneten.

Miután befejeződött ugyanis a nyilvános kivégzésének forgatása Máltán, a színész és néhány kollégája rögtönzött focimeccset játszottak a kellékkel. Miután egy Reddit-csevegés során kifejtette, hogy a saját fejét látni egy kicsit furcsa és hátborzongató volt, mégis úgy döntött, hogy tovább szórakozik vele és végül úgy rugdosták körbe-körbe, mint egy focilabdát!. Arról is részletesen beszámolt korábban, hogy milyen kihívás volt magát a halált filmre vinni.

„A jelenetet Máltán vettük fel, egy nagy téren, aminek egy jó részét a stáb építette meg. Furcsa volt, tudod? Mert csináltak egy gipszet a fejemről, amin haj is volt, és persze van néhány képem is, amin a saját fejemet tartom. De összességében jó móka volt. Nem is tudom, csak képzeld el milyen lehet, ha levágják a fejedet. Hogy érezhette magát például Boleyn Anna. De a mód, ahogyan ezt tették, még tragikusabb volt.”

A színész, aki az HBO sikersorozatának forgatása előtt végigolvasta a könyveket, bevallotta, hogy ugyanúgy elborzadt, mint a rajongók, amikor megtudta, mi lett a karaktere sorsa.

„Úgy értem, tudtam, hogy ez fog történni, tudjátok? De amikor elolvastam, csak úgy a semmiből jött, és csúnyán sokkolt. Különösen azután, hogy Ned Stark azt hitte, hogy Joffrey és a különböző frakciók között van valami megállapodás, és hogy ezt az alkut felrúgják, elég sokkoló volt.”

Kövess Minket!



Gamer szótár