A Phantom Liberty még a Cyberpunk 2077 alapjátékát is felborítja

A Phantom Liberty még a Cyberpunk 2077 alapjátékát is felborítja

A Phantom Liberty nagyot fog szólni. Teljesen új élményt adhat a Cyberpunk 2077.

A tegnap esti Xbox Games Showcase-en a Cyberpunk 2077 és annak nagyszabású DLC-je is terítékre került, és elárulták, hogy szeptemberben várhatjuk a kiegészítőt. Ami hatalmas lesz és az alapjátékra is óriási hatással van, mivel azok tulajdonosai is megkapják a frissítéseket. Így ha szeretnétek ezt megtapasztalni, most az egyik nyári leárazás miatt olcsóbban megvásárolhatjátok. 

Idris Elba főszereplésével érkezik majd a Phantom Liberty, amely egy új kerületet is ad Night Citynek, Dog Town néven. Ez az eredeti játék fő története alatt játszódik, és a játékosok bármelyik meglévő mentett játékukon keresztül elérhetik. Az alaprendszerek ilyen jelentős számú átdolgozása miatt azonban sokan már azt fontolgatják, hogy még egyszer végigjátsszák az elejétől kezdve. Ez nem meglepő Pawel Sasko kreatív igazgató szerint az eredeti játék gyakorlatilag egyetlen rendszerét sem hagyták érintetlenül, ami vadonatúj élményt kínál mindenkinek. A PC-s rendszerkövetelményeket az alábbi Tweetben láthatjátok:

„A játék minden alapvető, fő rendszerét alaposan átdolgoztuk vagy frissítettük. A legnagyobbak a perkek és a képességfák, amelyeket teljesen újjáépítettünk, teljesen új járműharcot dolgoztunk ki, ami új autós üldözéseket tesz lehetővé. Az AI-t is jelentősen kibővítettük, és teljesen átalakítottuk a rendőrségi rendszert, amelyet az alapoktól kezdve gondoltunk újra, és most már több szint van többféle archetípusú ellenséggel, akik üldözni fognak téged – ez is más Dog Townban, mint Night Cityben. A játék egész fejlődését is újraalkottuk; a nehézségi görbe más, a loot is változott, a nagyobb változatosság érdekében. Még a felhasználói felületet és az UX-et is nagymértékben frissítettük. Megvizsgáltuk például a nyílt világgal kapcsolatos kritikákat is.  Mostantól érezhető lesz a különbség, a dinamikus autós üldözések, az ellenségnél fejlettebb AI előrelépést jelent majd.”

Nem is két perc volt elkészíteni ezt az óriási kiegészítőt, az alapjáték közel három éve jelent már meg. Ráadásul kihasználták az újgenerációs konzolok extra memóriáját, így a sok technikai hibával rendelkező last-gen verziók után a Phantom Liberty nem lesz elérhető PlayStation 4-en és Xbox One-on. Emellett jelentős fejlesztéseket kapott a képességfa is. Minden képességfát megváltoztattak, hogy a játékosoknak aktív, használható képességeket adjanak, nem pedig csak az eredeti játékban szereplő stat-alapú változásokat. Az egyik például egy új dash-mozdulatot ad, egy másik pedig lehetővé teszi, hogy eltérítsük a lövedékeket, vagy kivégzéseket hajtsunk végre. Emellett az autók is rengeteg fejlesztést kaptak, lehet belőlük lőni, felfegyverezni őket, új küldetések középpontjába kerültek. Ez a rengeteg minden ráadásul a fejlesztő elmondása szerint ingyenesen elérhető lesz mindenki számára, aki rendelkezik az alapjátékkal, legalábbis ez a szándékuk.

Kövess Minket!



Gamer szótár