Így bannoltak ki a Diablo 4-ből, több ezer játékossal együtt

Így bannoltak ki a Diablo 4-ből, több ezer játékossal együtt

Úgy tűnik a Blizzard nem bánik kesztyűs kézzel a játékosokkal, egyetlen este alatt több ezren kaptak végleges kitiltást a legújabb a Diablo 4-ből.

A Diablo IV már a két béta időszak alatt is hemzsegett a csalóktól, amitől jogosan félt a közösség, a korábbi részekben ugyanis nem kezdet velük sokat a Blizzard. Mindenki legnagyobb meglepetésére, az első lépésre nem is kellett sokat várni, 8 nappal a teljes megjelenés után már le is csapott az első hullám azokra, akik valamilyen harmadik fél által forgalmazott szoftverrel tettek előnyre szert játék során. Nyilván azokra is, akik használták vagy csak kipróbáltak valamilyen D4 botot, így jártam én is.

Mire is jó egy ilyen bot?

Konkrétan mindenre. A teljesen kifejlesztett verziók már a küldetésektől megkezdve, a renown rendszereken át, az utolsó side questeket és dungeonöket is képesek teljesíteni anélkül, hogy nekünk egyáltalán rá kellene néznük a karakterre. Kis helyettesünk még akár a városba is visszamegy javítani, vagy elrakni a megszerzett droppokat, hogy később azok se menjenek kárba.

Azonban mint minden játékban, itt is tilos az ilyen szoftverek használata, a Blizzard is azonnali permabannal jutalmazta azokat, akik akár csak egy pillanatra is megpróbálták megkerülni a rendszert. Be kell vallanom, így jártam én is. Még a Diablo 3-ból ismertem egyes botokat és körülbelül 15-20 perc erejéig a D4-ben is kipróbáltam az egyik még félkész verzióját... kár volt. Tanulópénz, de ti legyetek okosabbak mint én. Nem jó móka csalni, nem jó mások játékát is tönkretenni és a botokkal sem értelmes próbálkozni, könnyen elveszíthetitek a profilotokat.

"Engem is kitiltottak, de nem is csináltam semmit!"

Ha pedig véletlenül belekerültél abba a 'feketelyukba', amiben ártatlanul kerülnek büntetésre játékosok, akkor érdemes felvenni a kapcsolatot a Blizzard Supporttal, akik készséggel fognak segíteni tisztázni a helyzetet.


A BLIZZARD LŐTT PÁR ÖNGÓLT AZ ELMÚLT ÉVEKBEN, DE A DIABLO 4-GYEL MINDENT KIJAVÍTHATNAK. HA ÉRDEKEL A DIABLO 4, MEGTALÁLOD A KONZOLVILÁG KÍNÁLATÁBAN.

Kövess Minket!



Gamer szótár