LoL: Rek'Sai toppal hangolódnak a nyári szezonra az LEC legjobbjai

LoL: Rek'Sai toppal hangolódnak a nyári szezonra az LEC legjobbjai

Elsőre nagyon furcsa választásnak tűnik a Rek'Sai top, de a döntés mögött van logika.

Már csak hármat kell aludni az LEC 2023-as nyári szezonjának első mérkőzésnapjáig. Június 17-én újra képernyőre kerülnek az EMEA-régió legjobb csapatai és játékosai, hogy több mint két hónapon keresztül harcoljanak a bajnoki címért és a Season Finalsért. Az összecsapások a 13.11-es LoL-frissítésen startolnak majd, avagy nem a ma hajnalban élesedett patchen láthatjátok kedvenceiteket harcolni. Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert lélekben jobb, ha már most felkészültök a rengeteg Zerire, Milióra, K'Santéra és Yuumira, de van még egy pick, amit érdemes közelebbről megvizsgálni. Oscarinin (FNC), BrokenBlade (G2) és Adam (BDS) is gyakorolta az elmúlt napokban a Rek'Sai felső ösvényt, ami egy váratlan, de mindenképpen üde színfoltja lehet a nyitóhétvégének.

Miért működik topon Rek'Sai, amikor alapesetben jungle-ben kéne vele játszani?

A 13.11-es frissítésben úgy alakította át a Riot Games a hőst, hogy gyakorlatilag töltési idő nélkül lehet spamelni a Queen's Wrath (Q) képességet. Ez nagyban segít a farmolásban, valamint a cserék megnyerésében. Ha ehhez még hozzáadjátok a Furiy of the Xer'Sai-ból kapott erősített gyógyítást, akkor rájöhettek, hogy maximális Fury mennyiségnél tényleg nehéz bármit csinálni a hős ellen.

Többnyire Stridebreakert, Black Cleavert és további bruiser tárgyakat építenek rá a profik (Death's Dance, Sterak's Gage stb.), amit kiegészítenek a Conqueror keystone-nal és a Resolve-ból választott Demolish rúnával. Folyamatos split pusholás, rengeteg sustain és továbbra is nagy burst, amivel le lehet csapni a gyanútlanabb áldozatra, ha esetleg emberhátrányos szituáció alakulna ki. Ha tényleg kiválasztják majd az LEC-ben, akkor lehet majd dörzsölni a tenyereket, mivel az observerek garantáltan többször fordítanak majd figyelmet a picknek köszönhetően a top lane-re.

Kövess Minket!



Gamer szótár