Scarlett Johansson visszatérhet a Marvel-moziverzumába

Scarlett Johansson visszatérhet a Marvel-moziverzumába

De az biztos, hogy nem a korábbi szerepében láthatjuk majd.

Scarlett Johansson Fekete Özvegyként talán már a múlté, de a Marvel Studiosnál még vár rá a jövő. A Fekete Özvegy 2021-es megjelenését követő hónapokban – Johanssonnak ez volt a nyolcadik kiruccanása Natasha Romanoffként, és az első alkalom, hogy a többi szuperhős nélkül szólóban kapott szerepet egy produkcióban – Kevin Feige, a Marvel elnöke elárulta, hogy együtt dolgozik Johanssonnal egy nem a Fekete Özvegyhez kapcsolódó, szigorúan titkos Marvel-projekten. Ezt a sejtelmes nyilatkozatot követően a Marvel nyolc hónappal később bejelentette az ötödik és a hatodik fázis részletes menetrendjét, de Johansson titokzatos projektje sehol sem volt a listában. Eközben befutott az MCU legújabb üdvöskéje, a Nick Furyra épülő Secret Invasion egyelőre nem tűlik túl acélosnak a kritikák alapján.

Feige megszólalását követően maga Johansson kisasszony sem igazán beszélt erről a projektről, de a Marvel kapcsán sem igazán volt bőbeszédű az utóbbi két évben. Legutóbbi Gwyneth Paltrow podcastjében erősítette meg, hogy befejezte Fekete Özvegyként a szereplést, és ez a fejezet lezárult az életében. Bár ez a színészkedés szempontjából igaz lehet, Johanssonnak úgy tűnik még tartogat ezt-azt a régi munkatársával, Kevin Feige-vel. A ComicBook.com-nak épp az Asteroid City sajtótájékoztatón Johansson megjegyezte, hogy a rejtélyes Marvel-projektje még mindig készül, de a WGA írósztrájk miatt a munka jelenleg szünetel.

„Ez még mindig folyamatban van. Igen. Még mindig zajlanak az előkészületek, bár most ez is leállt, mert jelenleg semmi sem történik [a WGA sztrájk miatt]. Mindannyian egyfajta várakozó állásponton vagyunk, amíg kivárjuk az írók sztrájkját, és esetleg a saját szakszervezetünk sztrájkját, és így tovább, és így tovább.”

Johannsonnak egyébként volt egy kisebb vitája a Disney-vel, a Marvel anyacégével. 2021. őszén ugyanis egy nézeteltérést követően pert indított ellenük, amiért a Black Widow megjelenése az eredeti szerződésben foglaltakkal ellentétesen zajlott. Johanssonnak teljes körű mozibemutatót ígértek, de a film ehelyett hibrid megoldással jelent meg. Ennek értelmében bárki megnézhette a Disney+-on a filmet plusz díj ellenében ugyanazon a napon, amikor az a mozikban is debütált. A pert a felek 2021. szeptemberében egyébként rendezték.

Johansson legközelebb az Asteroid City című filmben lesz látható, amely június 23-án került a mozikba.

Kövess Minket!



Gamer szótár