Mikor már azt hitted a kétrészes fináléval véget ér a Mission Impossible

Mikor már azt hitted a kétrészes fináléval véget ér a Mission Impossible

Mindenki úgy vélte, hogy a Mission Impossible nyolcadik felvonása lesz Ethan Hunt utolsó küldetése, azonban Christopher McQuarrie másként gondolja.

Ha egyszer fut egy szekér, nem igazán van értelme megállítani. Hollywoodban pedig ez hatványozottan igaz, hiszen például hiába harangozta be Vin Diesel is a Halálos iramban szériát lezáró dupla epizódot, annyi pénzt hozott már az első film is belőle, hogy a kiadó úgy érzi trilógiává kellene bővíteni a finálét.

Úgy néz ki egy másik filmes franchise esetében is hasonló a helyzet, ugyanis érdekes hírek láttak napvilágot a Mission Impossible kapcsán is. A Dead Reckoning Part One július 12-én debütál a mozikban és elvileg ez lenne a kétrészes lezárás első epizódja Ethan Hunt kalandjainak, míg a másodikat 2024-ben mutatják majd be. 28 esztendővel az 1996-os első részt követően – több, mint 35 év után kapott folytatás egy másik sikerfilmje is – tehát végül visszavonultathatná egyik legnépszerűbb karakterét Tom Cruise, de ezt nem biztos, hogy hagyni fogják neki, mivel Christopher McQuarrie rendező nem szeretné, ha véget érne a filmsorozat.

McQuarrie rendezte egyébként mindkét Dead Reckoning-filmet, miközben közreműködött már az előző részeknél (Rogue Nation és a Fallout) is. Reményei szerint pedig lehetőséget kaphat majd az ötödik Mission Impossible-filmben is, miután a Fandangónak elárulta, hogy a Dead Reckoning nem a franchise vége. Sőt, McQuarrie azt mondja, hogy neki és a stábnak már vannak ötletei arra, hogy miként folytathatnák a történetet.

„Már 15 éve dolgozom együtt Tom Cruise-zal, és el sem tudom mondani hányszor álltam már mellette, tanúja voltam egy eseménynek, majd másnap olvastam róla a szaksajtóban, miközben semmi sem volt igaz abból, amit leírtak. Amikor a különböző médiumokat olvasod, csak tedd a címek elé: "A napirend az, hogy..." Amikor belefutsz olyanokba, hogy "névtelen források" vagy "a produkcióhoz közel álló források azt mondják", akkor azt valaki egy bizonyos okból teszi közzé. Valaki azt akarja, hogy mások ezt vagy azt gondolják, de sajnos soha nem lehet tudni biztosan, hogy mik ezek az okok.” – mondta McQuarrie korábban a Light the Fuse podcastben, utalva azokra a hírekre, amelyek szerint a franchise véget ér.

Az új mozifilm esetében McQuarrie és Erik Jendresen közösen írták a forgatókönyvet, McQuarrie pedig Tom Cruise-zal együtt a produceri feladatokat is ellátta. Cruise mellett Hayley Atwell, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby és Henry Czerny is feltűnik majd a vásznon. Ebben a fejezetben Ethan Hunt (Cruise) és csapata egy rendkívül veszélyes, a világ sorsát fenyegető fegyver nyomára próbál bukkanni, ám, ahogyan azt eddig is megszokhattuk, egy nagyon erős és agyafúrt ellenféllel kell emiatt szembenézniük.

Kövess Minket!



Gamer szótár