Egy 10 ezer forintos kontroller vezérelte a Titanichoz merült és eltűnt tengeralattjárót

Egy 10 ezer forintos kontroller vezérelte a Titanichoz merült és eltűnt tengeralattjárót

Sokan egy ilyennel már egy videójátékot sem indítanak el, nem hogy még egy tengeralattjárót!

Vasárnap tűnt el a Titanic roncsai közelében egy turista-tengeralattjáró és annak teljes személyzete. Egyelőre nem tudni pontosan hányan utazhattak a tengeralattjáróban, a Guardian értesülései szerint az utasok között volt Paul Henry Nargeolet, a francia haditengerészet korábbi parancsnoka és Hamish Harding, ismert pilóta, felfedező is.

Nagy erőkkel folyik a keresés a jármű és utasi után, akikkel 1 óra és 45 perccel a merülésük után szakadt meg a kapcsolat. A hajó a OceanGate Expeditions turisztikai cég üzemeltetésében áll és számos merülést megélt már. A keresést nehezíti, hogy a csapatoknak semmilyen információjuk nincs a járműről, azt sem tudni, hogy a csak vízfelszínen vagy a víz alatt is keresniük kell-e a hajót, amiben elvileg 4 napig túlélhetnek az utasok.

Fotó: Oceangate

Mint mondtuk, egyelőre tisztázatlanok az eltűnés körülményei, semmilyen technikai hibát nem erősítettek még meg. Egy a járművet bemutató videóból azonban kiderült, hogy több furcsa alkatrésze is van a Titan névre kereszt tengeralattjárónak. Irányítását például egy 30 dolláros, azaz körülbelül 10 ezer forintos Logitech kontrollerrel végezték... nem, ez nem vicc.

Az ott tényleg egy Logitech G F710, amit jelenleg 30 dollárért bárki megvásárolhat Amazonról, ez felelt a turista-tengeralattjáró irányításáért. Persze ez nem azt jelenti, hogy ez az eszköz okozta volna a gép és utasai eltűnését, de valahogy azt gondolná az ember, hogy a közel 4 kilométeres mélységben fekvő Titanic roncsaihoz valami profibb és minőségibb eszközzel merülnek az emberek. Úgy tűnik, hogy nem.

Bízunk benne, hogy az eltűnt tengeralattjáró és utasi mihamarabb épségben előkerülnek!

Kövess Minket!



Gamer szótár