Cringe vagy telitalálat? - Nagyot megy a Netflixes One Piece trailer

Cringe vagy telitalálat? - Nagyot megy a Netflixes One Piece trailer

Ebben most az öreg Oda keze is benne van.

A One Piece rajongók pár hónappal ezelőtt egyemberként szisszentek fel, amikor a Netflix bejelentette, hogy a világ egyik legnépszerűbb animéje live action sorozatot kap. Ismerve a streaming szolgáltató történelmét a hasonló projektekkel, gondolunk itt most a Cowboy Bebop sorozatra vagy a Full Metal Alchemist filmre, érthető, hogy a közösséget elsőre nem sikerült meggyőzniük. Az persze sokat segített, hogy az öreg Eichiro Oda is közreműködik, de a fellegek ettől még nem oszlottak el. Pár nappal ezelőtt pedig megérkezett az első igazi előzetes is, amiben már tényleg láthattunk érdekes részleteket. Hát, egyelőre annyira "Nem biztos, hogy örülünk Vincent!"

Ebben a pillanatban a világon legtöbbet eladott képregény sorozat a Superman (kb. 600 millió eladott füzet), a One Piece pedig dicsőségben úszva foglalja el a második helyet (kb. 510 millió eladott füzet). Pedig ott nincs multiverzum vagy különleges sorozatok. Kisebb-nagyobb fillerekkel, de az időegyenes stabil. A Netflix hülye lenne, ha nem csapna le egy ilyen lehetőségre. Persze a lehetőség veszélyt is hordoz magában. A Szalmakalapos Kalózok (Straw Hat Pirates) történetéért rengetegen fanatikusan rajonganak. Vagyis a készítők embertelen elvárásokkal néznek szembe. Ha valamit nem szeretnek a fanok, akkor azt darabokra fogják szedni. A vélemények pedig már sorjáznak, sokan öntenek hideget és meleget is a Netflix nyakába.

Sokaknak tetszik, hogy szép az előzetes, egy gyönyörű film képét vetíti elénk, a hajók, a karakterek, a városok és a környezet aprólékos kidolgozottságával. A Big Top vagy a Baratie, mintha a Manga lapjairól ugrott volna le. Buggy simán felbukkanhatna egy Stephen King regényben is, amikor pedig a kikötözött Zoro mögött ott volt "Axe Hand" Morgan portréja, akkor még az én szívemben is felpislákolt a remény lángja. Nálam még plusz pont, hogy Sanji nem kapott kunkori szemöldököt és Usopp orra sem volt akkor, mint egy bazilika kilincs. A mangában ez nyilván egy fontos eleme a karakterüknek, de itt nagyon fura lenne.

Ugyan van remény, hogy egy jó adaptációt kapunk, de vannak azért negatívumok is. Egyelőre a karakterek sótlannak tűnnek. Kinézetre minden oké, de a párbeszédek lagymatagok. Namitól nem hallunk igazán szarkasztikus megjegyzéseket, Usopp sem akar vicces lenni. Luffy pedig olyan, mint egy ötven éves mediátor. Nincs meg az a felhőtlen energia, ami annyira jellemző volt az első évadokra. A másik gond az angol nyelvvel lesz. Tudom, hogy ennek nem kéne faktornak lennie, de sajnos az. Nálam a One Piece az utóbbi öt évben pörgött fel. Megnéztem az összes részt és most heti program az éppen aktuális epizód. Amikor a trailer végén elhangzott a "Gum Gum Pistol", akkora cringe-be rándult a szívem, mint az egész Grand Line. Tudom, hogy az angol dub is ezt mondja, de egyszerűen, minden sejtem tiltakozik ellene. Én az eredeti japán hangokat akarom, ezzel pedig gyanítom, hogy nem vagyok egyedül.

A készítők nem mutattak olyat, ami után el tudnám dönteni, hogy ez most egy rossz vagy egy jó adaptáció lesz. Az esélyt ez is megkapja majd, de attól még van egy kis hang a fejemben, ami azt mondja, hogy a Netflix megint halálra ítél egy nagyszerű sorozatot.

Kövess Minket!



Gamer szótár