LoL: Leigazolták tavasszal, matchfixing miatt máris eltiltották a profi topost

LoL: Leigazolták tavasszal, matchfixing miatt máris eltiltották a profi topost

Kled a kedvenc hőse, azzal is lehet szó szerint futni a meccseket.

Nagyon ritka az, hogy valakit eltiltanak a kompetitív League of Legendstől. Még ritkább, ha ez egy olyan régióban történik, ahonnan közvetlenül ki lehet jutni a legnagyobb világversenyekre, így a Mid-Season Invitationölre és a Worldsre. Ma "Long" Yu-Lung most csatlakozott ehhez a nem túl népes táborhoz, ugyanis a fiatal tajvani 18 hónapos felfüggesztést kapott a Riot Gamestől, mivel mérkőzéseket fixált, miközben online szerencsejátékos oldalakkal is kapcsolatban volt.

Matchfixing és a gambling

Hasonló eset történt 2021-ben a kínai másodosztályban, az LDL-ben. Több tucat játékost tiltottak el azért, mert szándékosan befolyásolták a mérkőzések kimenetelét, így a fogadóirodáknál tuti tippekre lehetett játszani az érintetteknek. Bundabotrányba keveredett Bo is, aki most a Team Vitality junglereként harcol az LEC-ben. A kínai srác még 2020-ban döntött úgy, hogy nem lehet abból baj, ha bukmékerek hatására manipulálja az eStar Young meccseit. A liga döntéshozói ezt másképp látták, ezért jogerősen eltiltották az akkor már FunPlus Phoenixszel szerződésben lévő profit.

Nem kell hosszan ecsetelni azt, hogy Long karrierje mekkora csapást szenvedett ezzel az üggyel. A Solo Queue-ban elképesztő eredményeket halmozó játékos megkapta a bizalmat egy nagynevű együttestől, hogy alig néhány hónap alatt máris a virtuális kispadról követhesse a további eseményeket. A történet tanulsága: a csaló LoL-ost hamarabb utolérik, mint az AP-ra építő Nasust. 

Kövess Minket!



Gamer szótár