Jön a Van Helsing reboot, de mit lehet jelenleg tudni róla?

Jön a Van Helsing reboot, de mit lehet jelenleg tudni róla?

A 2004-ben bemutatott, Hugh Jackman főszereplésével készült Van Helsing nem igazán nyerte el a kritikusok tetszését, de elég jól hozott a konyhára, szóval alighanem emiatt döntött úgy a Universal, hogy rebootolja a filmet.

Emlékszik még valaki arra, hogy a Universal Pictures 2004-ben bemutatta a Hugh Jackman főszereplésével készült Van Helsing-filmet? Akkoriban a kritikusoknak nem annyira jött be ez a vámpíros történet, miközben a pénztáraknál eléggé szép summát hozott össze a film. Ennek apropóján, sokadik próbálkozásra ugyan, de ismét bele akar vágni a stúdió, hogy elkészítse a rebootot. A sztoriról érdemes annyit tudni, hogy a Bram Stoker Drakula-regényének ikonikus karaktere, Van Helsing egy tehetséges orvos és tudós, aki egyben vámpírvadász is, miközben eltökélt szándéka Drakula elpusztítása Az elmúlt másfél évtizedben ez a karakter egyébként elég népszerűnek mondható, hiszen a 2004-es Jackman-film mellett felbukkant a Drakula 2000-ben, a Penny Dreadfulban és a Hotel Transylvania-franchise-ban is.

Az új koncepció viszont elég rögös utat járt be, hiszen a Universal Pictures már évek óta dolgozik az ügyön. Az elsőt 2012-ben jelentették be A múmia rebootjával egy időben, és akkoriban Tom Cruise-t akarták megnyerni Van Helsing szerepére. Cruise azonban végül A múmiát vállalta el, amely a Dark Universe franchise-t hivatott elindítani, és ezzel egy olyan filmes univerzumot szerettek volna létrehozni, amelynek középpontjában az Universal klasszikus szörnyei állnak. De miután A múmia megbukott, a Universal ki is dobta az ablakon ezt az ötletet. Azóta azonban egyre nagyobb sikerrel adnak ki önálló filmeket, ezért 2020-tól hivatalosan is újraindult a Van Helsing reboot projekt.

Legutóbb Julius Avery rendező 2023. áprilisában nyilatkozott erről az alkotásról és akkor elárulta, hogy még mindig el akarják készíteni.

„Jelenleg még a forgatókönyvet írom, aztán pedig magam szándékozom rendezni, James Wan producer közreműködésével. De igen, megerősítem, hogy még mindig folyamatban van a projekt. Ennél többet nem tudok mondani, de nagyon, nagyon izgatott vagyok miatta!”

Természetesen ennek fejében még nincs hivatalos megjelenési dátum, és valószínűleg még sok időbe telik, mire a projekt valóban megvalósul. Mivel még nincs kész a forgatókönyv – jelenleg pedig sztrájkolnak az írók –, ez azt jelenti, hogy a következő 1-2 évben ne nagyon számítsunk még a mozis premierjére. Leghamarabb 2025-ben debütálhat majd a vámpírvadász a nagyvásznon. Az egyik legnagyobb kérdés pedig, hogy vajon Hugh Jackman visszatérhet-e a reboot alkalmával vagy teljesen új alapokra helyezik Van Helsing történetét.

Kövess Minket!



Gamer szótár