Távozhat a Cloud9 sokat bírált irányítója

Távozhat a Cloud9 sokat bírált irányítója

Papíron az egyik legkeményebb csapatnak ígérkezik az, amit a Cloud9 össze akar rakni éppen.

A múlthéten írtunk arról, hogy a Cloud9 leigazolhatja electroNicot és Perfectot a NAVI-tól az újjáépülő CS:GO csapatukba. A két orosz játékos állítólag maguktól döntött úgy, hogy otthagyják a korábbi orgjukat. Egyes pletykák szerint ez a tranzakció több, mint kétmillió dollárba kerülhet majd és papíron remekül is hangzik – főleg, mert az eredeti csapatot fillérekért vette a C9 a teljesítményükhöz képest. Amit viszont sokan furcsáltak a cseréről szóló hírek hallatán, hogy a régóta kritizált irányítójuk, nafany maradhat a keretben és HObbit, valamint buster lesznek a távozók.

A hírre reagálva többek között a nemzetközi közvetítéseken elemzőként dolgozó Mauisnake is nemtetszését fejezte ki, amiért nafany marad. Ez pedig hatalmas vitát generált, ami miatt az irányító kikelt magából, de még s1mple is a védelmébe vette őt, miután szerintük az elemző egyszerűen nem ért a munkájához. Viszont nem sokkal később a pletykák mégiscsak Mauisnake-et igazolták. Az orosz bennfentes, OverDrive ugyanis azzal állt elő, hogy nem nafany, hanem HObbit maradhat. Majd többen spekulálni kezdtek arról, hogy állítólag electroNic szabott egy feltételt, miszerint csak akkor megy a C9-ba, ha kirakják nafanyt.

Ezen a ponton nem tudni, hogy ebből mi igaz és mi nem, mert a hétvége alatt már annyiféle vad ötlettel álltak elő kevésbé megbízható alakok a CIS-régióból. De az bizonyára nem nafany pozícióját erősíti, hogy electroNic a napokban feltűnt HObbit internetkávézójában a kazahsztáni fővárosban, Asztanában. A Major nevű helyen még egy kép is készült electroNicról, amelyet a Cloud9 töltött fel az orosz VK platformra, méghozzá azzal a leírással, hogy „a rajongónk”.

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár