Fantasztikus magyar eredmény az olimpián, esportban is ott vagyunk a világ legjobbjai között

Fantasztikus magyar eredmény az olimpián, esportban is ott vagyunk a világ legjobbjai között

Meglengették a kockás zászlót a magyar srácnak, pontszerzéssel zárult a szingapúri olimpiai döntő.

Egyetlen magyar versenyzőként indulhatott Hencsei Benjámin a 2023-as Olympic Esports Seriesen, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által támogatott hivatalos olimpiai játékokon, ahol az esporté volt a főszerep. Több kategóriában lehetett nevezni a virtuális sportolóknak, azonban csak egyetlen egyben volt esélye hazánk büszkeségeinek, hogy elverekedjék magukat a mindent eldöntő futamokig.

@esport1.hu Maratoni CS:GO meccs és megvan a legújabb magyar olimpikon! Hajrá Benjámin! #esport #esport1 #gaming #neked #nekedbelegyen #olympics #racing #granturismo #csgo #car #cars ♬ Shout Out (No Vox) - Chris Alan Lee

Gran Turismo 7-ben Blazsán Patrikot is megelőzte a kvalifikációs szakaszban Hencsei, aki végül elverekedte magát a 12 fős finálééig. Itt sem hagyott alább a lelkesedés, a koncetrációval sem volt probléma, de nem sikerült megismételnie az eddigi legjobb hazai eredményt. 2021-ben Blazsán GTS-ben 4., 2023-ban Hencsei GT7-ben 8. helyezést szerzett, ami így is kiemelkedőnek számít, mivel egy kifejezetten népszerű versenyjátékban jutott el ilyen magasságokba.

A dobogó legfelső fokára Kylian Drumont állhatott fel, másodikként Will Murdoch száguldott át a célvonalon, a bronzérmet Angel Inostroza nyakába akasztották.

Kövess Minket!



Gamer szótár