Az egyik Póknő biztosan benne lesz a Madame Web filmben, de ki is ő valójában?

Az egyik Póknő biztosan benne lesz a Madame Web filmben, de ki is ő valójában?

Bemutatjuk a Madame Web egyik legfontosabb karakterét.

A Sony egy valamihez nagyon ért, sosem adja ugyanis fel. Néhány esetben ez jól működik, elég csak a Spider-Man játékokra, különösen a folytatásra gondolni, amely idén ősszel jelenik meg. Aztán meg van olyan projektjük is, amit nem feltétlenül kellene erőltetniük. Ez pedig a filmes univerzumépítés, hiszen a Venom első részével még azt hihettük, hogy valami király dolgot kapunk, de azóta több ízben csak a csalódás szele csapott minket arcon. A Venom 2 és a Morbius óta valószínűleg kevesen maradtak, akik körmüket lerágva izgulnának és várnák a folytatásokat. A Kraven talán nagyot szólhat még, de várjuk ki a végét. Továbbá itt van nekünk a Madame Web című pompás produkció, amely alapvetően elég fontos része lenne ennek az univerzumépítésnek, de Pókember nélkül kérdéses, hogy mennyire működhet majd.

Az már biztos, hogy Sydney Sweeney az egyik fontosabb szereplő bőrébe bújik majd a filmben, bár az első nyilatkozata szintén nem arról győzött meg sokakat, hogy nagyon várós lenne ez a produkció. Mindenesetre mostanra az is már kiderült, hogy Sydney Julia Carpentert személyesíti meg a nagyvásznon.

De vajon ki is pontosan Julia Carpenter?

Első körben ő a képregénysorozatban a második Póknő, Jessica Drew után. Carpenterből azután lett Póknő, hogy tudtán kívül kísérleteknek vetették alá egy "atlétikai tanulmány" részeként. Egy titkos kormányzati csoport, a Bizottság úgy döntött, hogy létrehozza saját szuperhősét. Val Cooper egyetemi barátnőjével Julia Carpenterrel, annak szülővárosában, Denverben találkozott, és meggyőzte őt, hogy vegyen részt egy "atlétikai tanulmányban". A lány tudtán kívül kísérleti alanyként funkcionált a kísérleteikben. A kísérlet során "véletlenül" pókméreg és egzotikus növényi kivonatok keverékét fecskendezték Juliába, ami a Pókemberéhez nagyon hasonló képességekkel ruházta fel Juliát. A Kravinoff családdal is van némi közös múltja, mivel egy szertartás keretén belül majdnem feláldozták, hogy életre keltsék Kravent, a vadászt. Ez a dolog vezetett ahhoz, hogy végül belőle vált az új Madame Web, mivel az eredeti végül belehalt a Kravinoffok által ejtett halálos sebbe. Az új köpenyével telepatikus, prekognitív és asztrálprojekciós képességeket kapott, egyfajta vakság mellett.

Korábban is nagy szerepet játszott a képregényekben, miközben részt vett az első Titkos háborúk eseményeiben, és egy ideig még Bosszúálló is volt. A karakter a Secret Wars első limitált sorozatának 6. számában debütált 1984-ben, méghozzá a gonosztevők között.

Kövess Minket!



Gamer szótár