Star Wars-féle filmes univerzumot építenének az Oroszlánkirályból

Star Wars-féle filmes univerzumot építenének az Oroszlánkirályból

Sean Bailey, a Disney munkatársa szerint az új Oroszlánkirály-filmek potenciálisan egy "nagy, epikus sagává" bővülhetnek, hasonlóan a Csillagok háborújához.

Sokan azt is nehezen dolgozzák fel, hogy miért akar a Disney minden sikeres rajzfilmjéből élőszereplős mozifilmet, de most úgy tűnik egy újabb eszement ötlettel is meg kell barátkoznia a rajongóknak.

A Disney egyik meghatározó alakja, Sean Bailey ugyanis egy hihetetlen ötlettel állt elő. Úgy véli, hogy Az oroszlánkirály franchise jövője sokkal több izgalmat tartogat, mint azt gondolhatnánk. Nagyon úgy tűnik, hogy a Star Wars sikerén felbátorodva, ebből a történetből is építenének egy filmes univerzumot. Bailey 2010 óta a Walt Disney Studios Motion Picture Production elnöke, emellett a cég élőszereplős remake-jeit is ő felügyeli. Ezek közé tartoznak az olyan címek, mint a Szépség és a szörnyeteg, amely 1,3 milliárd dollárt bevételt termelt, valamint az Aladdin, amely további 1,1 milliárd dollárt gyűjtött össze. Eközben a mozikban nem rég debütált Kis hableány is jó úton halad az 1 milliárd dolláros bevételi határ átlépése felé, hiszen a legutóbbi bemutató óta több, mint 326 millió dollárt hozott a konyhára.

Érdekes módon a 2019-es élőszereplő Az oroszlánkirály kiemelkedik a többi közül, ugyanis a fotorealisztikus adaptáció Bailey felügyelete alatt 1,7 milliárd dollárt ért el, aminek hatására a Disney zöld utat adott a folytatás kidolgozásához. Ez egy Mufasa című előzményfilm formájában valósul meg, amelyben Szimba édesapjának az eredetéttörténetét és a gonosz testvérével, Heggel való kapcsolatát mutatják be. Hogy az új film elérheti-e az elődjének a sikereit, azt még nem tudni, de ha végül ez megtörténik, akkor még biztosan sok filmet láthatunk a fotorealisztikus Oroszlánkirály világából.

„Rengeteg lehetőség van ebben a franchise-ban, ha megtaláljuk a megfelelő sztorikat hozzá.” - mondta Bailey a New York Timesnak Az oroszlánkirály világának további bővítéséről, megjegyezve, hogy akár egy nagy, epikus sagává is fejlődhetne, hasonlóan a Star Warshoz.

Kövess Minket!



Gamer szótár