Kiderült, mikor jöhet a Cyberpunk 2077 folytatása

Kiderült, mikor jöhet a Cyberpunk 2077 folytatása

Keményen dolgozik a CD Projekt RED, bővül a Cyberpunk 2077 és a The Witcher is.

Bár a rajongók már nagyon várják, a Cyberpunk 2077 Phantom Liberty kiegészítője még nem jelent meg, pletykák szerint augusztus lehet a dátum, várhatóan a Summer Game Festen többet megtudunk majd róla. Ezzel azonban nem ér véget a franchise története, tervben van a 2020-as RPG folytatása.

A spanyol Vandal játékkiadó beszámolója szerint a CD Projekt Red lassan elkezdte beindítani a Cyberpunk következő részének munkálatait. A jelenleg Project Orion néven futó játék – amelyet eredetileg tavaly jelentett be a stúdió – az első rész közvetlen folytatása lesz. A jelentés szerint az Egyesült Államokban fejlesztik majd egy "350-500 fős fejlesztőcsapattal", míg a lengyel csapat bizonyos területeken besegít majd.

A jelenleg a Phantom Liberty-n dolgozó fejlesztőcsapat a munkájuk befejezése után kettéoszlik, egy részük a következő részre áll majd át, míg néhányuk a The Witcher-szérián dolgozik majd. Arról, hogy mikor indulnak be a játék munkálatai, annyit mondtak, hogy 2024-ben lép a kutatás-fejlesztési fázisba.

„Úgy gondoljuk, hogy a stúdiók 2024 elején kezdik meg működésüket, azonban már vannak bizonyos kiadásaink a Project Orionnal és a Project Haderrel kapcsolatban.” 

A Project Hader egyébként egy új, önálló IP, amely jelenleg a CD Projekt Red fejleszt. Visszatérve a Cyberpunk folytatására, még biztosan éveket kell rá várni, mert 2024-ben is még egy nagyon korai fázisban tart majd. Nem is feltétlen baj, nem kell elkapkodni, mint az első részt, amit addig is majd mindenki pörgethet a DLC-vel kiegészülve.

Kövess Minket!



Gamer szótár