Olyan jól teljesített a

Olyan jól teljesített a "szupercsapat", hogy tök utolsók lettek

Egészen hihetetlen, hogy alig egy hónap alatt mekkora változások történtek a francia csapatnál.

Egyetlen mérkőzésnap van már csak hátra az LEC 2023-as nyári szezon alapszakaszából, de még mindig nem dőlt el, hogy pontosan melyik lesz az a nyolc együttes, amelyik a csoportkörben folytathatja a küzdelmeket. A G2, a FNC, a MAD, a TH és az XL már bebiztosította helyét a Bo3-as szakaszban, számukra csak a minél jobb helyezés elérése lehet a cél a zárónap. A KOI, az AST, a BDS és az SK négyeséből azonban csak hárman lesznek ott a következő körben, így nekik kötelező győzelemmel zárni a Splitnek az első részét. Egyetlen olyan csapat van a mezőnyben, amelyiknek tulajdonképpen minden mindegy már. Ha nyer, ha veszít ma a Team Vitality, akkor is az utolsó helyen végeznek. Tavasszal még bronzérmes helyen zártak, most két meccs hátrányban kullognak a mezőny után.

Ezeket olvastad már?

Ez nem mélyrepülés, hanem hatalmas pofára esés

Vállalhatatlan, megmagyarázhatatlan és értékelhetetlen. Ezzel a három jelzővel lehet illetni a francia "szupercsapatnak" az elmúlt hetekben mutatott formáját. Vállalhatatlan, mivel Perkz, Upset és Kaiser neve önmagában garancia arra, hogy nagyon stabilnak kéne lennie a midnek és bot lane-nek. Veteránok, akiket szerepkörükben a legjobbak között emlegetnek. Igazi legendák, akik nevei garantáltan ott lesznek majd az EU LCS/LEC történelemkönyvében. Mégsem látszódott rajtuk az, hogy az elvárásokhoz felnőnének, hogy tényleg minden meccsen a lehető legjobbjukat nyújtanák.

Bo és Photon "bűnei" inkább megbocsáthatóak, mivel mindketten 2023-ban csatlakoztak az EMEA-régió topligájához. A kínai jungler Solo Queue-ban lehet, hogy hatalmas király, de ebből profi környezetben csak néha-néha lehetett érezni valamit. A koreai topost illeti talán a legkevesebb panasz, de neki is elmaradt a formája attól, amivel korábban kiharcolta All-Pro Team #1 csapatában a helyét. Bajnoki pontok alapján nem állnak rosszul a Méhek, várhatóan ott lesznek majd a Season Finalsben. Az augusztusi minitornán már a világbajnokságért küzdenek majd a klubok, így még inkább magasabb fordulatszámon pörögnek majd a meccsek. Ehhez muszáj adaptálódniuk Perkzéknek, ha nem akarnak lemaradni az év legnagyobb LoL versenyéről.

Kövess Minket!



Gamer szótár